in ,

A németek tovább erőlködnek – Seehofer: “Aki bevándorol Németországba, annak el kell köteleznie magát a német vezető kultúra mellett”

Ezt most komolyan mondja? Nem veszi észre, hogy ez a bevándorlókat nem érdekli?

Seehofer: “Aki bevándorol Németországba, annak el kell köteleznie magát a német vezető kultúra mellett”

A pártelnök szombaton Nürnbergben, a CSU tisztújító kongresszusán vázolta fel a párt jövőjét. Seehofer hangsúlyozta, hogy a pártelnöki és a bajor tartományi miniszterelnöki tisztség szétválasztásával új korszak kezdődik a Kerersztényszociális Unió (CSU) történetében.

A pártelnök kiemelte, hogy vállalja a politikai felelősséget a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson elért gyenge eredményért, így nem indul a 2018 szeptemberében tartandó tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson, és a kormányfői tisztséget már a választás előtt átadja Markus Söder pénzügyminiszternek. Azonban a pártelnöki munkát szeretné folytatni, azért is, hogy Berlinben hozzájárulhasson a szövetségi kormány megalakításához.

A CSU által vezetett tartomány helyzetéről szólva aláhúzta, hogy Bajorország “virágzik és robbanásszerűen fejlődik”. Ezt jelzi a többi között, hogy a költségvetés több mint egy évtizede egyensúlyban van, annak ellenére, hogy a 16 német tartomány közül Bajorország támogatja leginkább a családokat, és minden tartománynál nagyobb szabású, ötmilliárd eurót (1600 milliárd forint) meghaladó összegű programot indít azért, hogy mindenki lépést tarthasson a digitális átalakulással.

A bevándorlásról is szó esett a kongresszuson

Megerősítette pártja álláspontját, miszerint korlátozni kell a menedékkérők és más bevándorlók beáramlását. Mint mondta, egyensúlyba kell hozni a humanitás és a rend elvét, és a bevándorlást a tartomány és az ország integrációs képességéhez kell igazítani.

Aki bevándorol Németországba, annak el kell köteleznie magát a német “vezető kultúra” mellett, ami azt is jelenti, hogy meg kell tanulnia németül, dolgoznia kell, hogy eltartsa magát, és “a mi törvényeinket kell tisztelnie, nem a saríát”, az iszlám jogrendet”

– mondta Horst Seehofer.

Kijelentette, hogy Németország és Bajorország

keresztény, és keresztény is marad“,

és aki

nálunk akar élni, annak velünk kell élnie, nem mellettünk, vagy ellenünk”.

Seehofer és Söder. Forrás: Bayernkurier

Horst Seehofer kiemelte, hogy mindenben támogatja majd Markus Södert, és együtt küzdenek azért, hogy a párt sikeres legyen a Landtag-választáson. Markus Söder beszédében aláhúzta, hogy a CSU “erős, stabil és határozott” lesz a váltás révén.

Ha a tisztújító kongresszusnak ez lesz az üzenete, akkor javulnak a párt választási esélyei”

– mondta.

Egyben arra kérte a küldötteket, hogy minél nagyobb többséggel erősítsék meg Horst Seehofert a pártelnöki tisztségben. Hangsúlyozta:

nagy tisztelettel viszonyul Horst Seehofer azon döntéséhez, hogy tíz év után megválik a kormányfői pozíciótól. Seehofer miniszterelnöksége Bajorország kiemelkedően sikeres korszaka

– tette hozzá.

A beszédek után tartott választáson Horst Seehofert 83,7 százalékos többséggel megerősítették a pártelnöki tisztségben. A politikust eddig hatszor választották meg a CSU elnökének, rendre nagyobb szavazati aránnyal.

A CSU az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) testvérpártja, csak a nagyjából 12,5 millió lakosú Bajorországban működik, Bundestag-képviselői a CDU képviselőivel együtt alkotnak frakciót. A szeptemberi Bundestag-választáson a tartományban leadott szavazatok 38,8 százalékát gyűjtötte össze, ami 13,3 százalékos visszaesés a 2013-ban tartott Bundestag-választáson szerzett 49,3 százalékhoz képest.

MTI, 888; Fotó: Web.de
(pestisracok.hu)

VÉGRE! – Szigorítanak az osztrákok – „Szigorúbb bevándorláspolitikát hoz az új kormány Ausztriában”

Soros migránssimogató szervezetei Európaszerte provokálnak – Illegális bevándorlók szállták meg Rómát