in ,

A „nagyonfüggetlen” 444, 24.hu, és társai – A sajtó mozgósít a pártok helyett

Az ellenzéki média alakítja a politikai folyamatokat

Az ellenzéki média alakítja a politikai folyamatokat
Az elmúlt napok megmozdulásai­nak az ellenzéki pártok csupán szemlélői, nem alakítói, szerepüket gyakorlatilag átvette a balliberális sajtó – derült ki a Nézőpont Intézet áprilisi elemzéséből. A Simicska-közeli Index.hu konkrétan a tiltakozásokra történő mozgósításban vállalt szerepet.

 

A baloldal széttagoltsága 2014 óta folyamatosan nő, az ellenzéki pártok nem tudják becsatornázni az elmúlt hetek demonstrációin megjelenő elégedetlenséget, mivel a tüntetők őket is elutasítják, ami a választások közeledtével egyre nagyobb frusztráltságot okoz az ellenzéki vezetők körében – írta a Nézőpont Intézet áprilisi elemzésében.

Hozzátették: jól jelzi mindezt, hogy a Simicska-közeli Index.hu, a Soros-közeli 444.hu, valamint a szintén kormánykritikus 24.hu és a Hvg.hu felületén a külföldi egyetemek működését érintő vagy épp a külföldről támogatott szervezetek átláthatóbb működését előmozdító törvények kapcsán megjelent cikkek elenyésző részében adtak teret az ellenzék álláspontjának. Az elemzés kiemeli, hogy régóta megfigyelhető szerte a világban – és már hazánkban is –, hogy a pártok helyébe lépve az ellenzéki sajtó formálja a közvéleményt, különböző gazdasági vagy politikai érdekek mentén alakítva a politikai folyamatokat.

A cikk a következő oldalon folytadódik…

Na ezek ők, ezek a liberálisok: A liberális 24.hu újságírói nyilvános posztban akasztanának

Dühös franciák