in ,

A moslék megint pofára esett: hiába hazudja az ellenzék, hogy nincs, van oltási terv

Ülök a fotelben, és hallgatom az ellenzéket

Ülök a fotelben, és hallgatom az ellenzéket. Hallgatom, ahogy hazudnak. Ahogy azt üvöltik rekedten, azt sikoltják elfúlva, azt szajkózzák sunyin mosolyogva: nincs oltási terv. Már nincsen más „érvük”. Kifogyott ravaszdi Fletó hazugságzsákja. Persze nem tartok attól, hogy ha Dobrevával összedugják a fejüket, ne eszelnének ki újabb esztelenséget. Addig pedig azt tanácsolom fejszámoló Ferencnek, várja ki, ameddig az unió pecsétjével ellátott vakcinát vehet fel.

Várjon türelemmel, ne úgy, mint egykori harcostársa, Hiesz György, vagy mostani elvtársa, László Imre. E két, saját életét mindenki másé elő helyező, e másoktól bizalmat kapó városvezető, noha mindkettő polgármester, egyik sem ismerte az oltási tervet. Azaz sajnálták az időt ellátogatni a világhálón a hivatalos felületre, ott ismerkedve a tervvel. Arra ellenben nem sajnálták drága idejüket, hogy soron kívül, megelőzve az időseket, krónikus betegeket, egészségügyi dolgozókat, szociális ellátásban dolgozókat, rendvédelmi, közigazgatási, kritikus infrastruktúrában dolgozókat (miként a nem létező oltási terv előírja), beadassák maguknak a védőoltást. Ráadásul doktor bölcs László még kérkedett is vele az ATV-n. Sajtósa győzte ekképpen mentegetni: „ha tudta volna előre, hogy van egy sorrend, akkor egyértelműen visszamondja”. Hasonló tudatlanságban élhet, magára vödörnyi jeget zúdíttató Falus Ferenc, DK-közeli nyugalmazott orvos, volt országos tiszti főorvos, akit január elején oltottak be, szintén az egyenlőbb az egyenlők között alapon.

Fene nagy kapkodásukat azért nem értem, mivel a nem létező oltási tervnek megfelelően nyolcvan év feletti szüleimet (82, 85) múlt hétvégén hívta háziorvosuk, hogy értesítették: a héten kerül rájuk sor. Sorszámot kaptak, s azzal kell majd a megjelölt oltópontra vagy oltási központba elfáradniuk, avagy betegség esetén otthonukban vehetik fel az oltást.

Minek ide oltási terv, ha rögtönözve ennyire olajozottan képesek megszervezni a Koronavírus.gov.hu, vagy a Nnk.gov.hu oldalon hét pontba szedett nem létezőt. Meglehet, mégis van oltási terv, csupán dudálós Szél Bernadettnek nem kötötték az orrára? Naná, róla már Juhász Péter megmondta: „Bernivel nem kell kiteregetni a szennyest”.

Propagandasajtójuk már váltott, s árnyaltabban fogalmaz, amikor arról ír, változtatni kellett az oltási terven, mert nem érkezett elég vakcina. Most már elismerik az oltási terv létezését, lévén, ha nem lenne, változtatni sem igen lehetne rajta.

Noha helyesen írni sosem fognak megtanulni az ellenzéki képviselők, legalább a betűkkel ismerkedjenek, hogy kisilabizálhassák: oltási terv.

 

(Ditzendy Attila, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ettől felsírnak a libernyákok: 57%-on Orbán Viktor támogatottsága!

621 napja nem tudjuk mi van a DK által ígért Európai Nyugdíjakkal!