in ,

A milliomos ellenzéki képviselők nem dolgoznak: milliós fizetésért kivonulás és botrányok – Ennyit keresnek

Ellenzék: milliós fizetésért kivonulás és botrányok

 

Kunhalmi Ágnesnek a kulturális bizottság alelnökeként 1 336 500 forint a havi tiszteletdíja, míg frakciótársa, Bangóné Borbély Ildikó ennél is többet, 1 514 700 forintot keres

 

 

Havonta több mint egymillió forintot keresnek azok az ellenzéki képviselők, akik feladataik ellátása helyett kivonulgatnak a parlamenti ülésekről vagy éppen megakadályozzák egy bizottság munkáját.

balliberális képviselők 20190228

Munka helyett inkább felfordulást csinálnak a balliberális képviselők (Fotó: Hegedüs Róbert)

A múlt héten kezdődött parlamenti ciklus első üléséről kivonultak, a decemberi utolsó ülésen, majd az utcán és az MTVA székházában botrányt csináltak, a mentelmi bizottság ülését megakadályozták, miközben az általuk követelt törvénymódosításokat nem szavazták meg – ez a divat járja manapság az ellenzéki képviselők körében, akik mindezt munkavégzés helyett művelik. Nem is akármennyi pénzért.

A legutóbb helyesírásból megbukott szocialista Kunhalmi Ágnesnek például a kulturális bizottság alelnökeként 1336500 forintos a havi tiszteletdíja. Nála is többet visz haza azonban harcostársa, az MTVA épületében a „tarkóra tett kézzel földön fekszünk” performansz kiötlője, Bangóné Borbély Ildikó, aki az MSZP egyik frakcióvezető-helyettese, így 1 514 700 forintot keres havonta. Emlékezetes, az ellenzék jó részével együtt Bangóné is igennel szavazott tavaly a képviselői illetményemelésre. A DK részéről mostanában különösen aktív Varju László a költségvetési bizottság elnöke, ebből a tisztségéből kifolyóan ő is 1 514 700 forint fizetésre jogosult. Ugyanannyit keres párttársa, Vadai Ágnes, aki a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

A tavaly decemberi MTVA-s botrány főszereplője Hadházy Ákos „csak” a 891 000 forintos képviselői tiszteletdíjat kapja, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy egy alkalomnál többször szólaljon fel a parlamentben. Harcostársa, Szél Bernadett az európai ügyek bizottságának tagjaként 1 069 200 forintot keres havonta.

Tordai Bence, a kutatások alapján mérhetetlen támogatottsággal rendelkező Párbeszéd képviselője, frakcióvezető-helyettesként 1 514 700 forintot kap parlamenti munkájáért. Tordai ezt a fizetést úgy érte el, hogy frakcióját a szó szoros értelmében úgy kellett összetákolni, a szocialistáktól átigazolt Burány Sándorral és a függetlenként csatlakozó Mellár Tamással. A képviselőknek a tiszteletdíjuk mellett egyébként jár még háromszázezer forint támogatás lakás- vagy szállodahasználatra, 623 ezer irodai elhelyezésre, alkalmazotti költségtérítésre 1,7 millió, mobiltelefon-használatra pedig 44 500 forint.

Miközben pedig az ellenzék ennyi pénzért előszeretettel akciózgatott, nem szavazta meg a több, mint ötvenezer embert érintő ápolási díjemelést, ahogy a gyermekek otthongondozási díjának bevezetését sem, ami tizenhétezer családot érint. Mindezt úgy, hogy korábban a parlamentben és az utcán is az említett díj emelését követelték.

Visszatérve a munkamorálra: nem feledkezhetünk meg a baloldal főpolgármester-jelöltjéről, Karácsony Gergelyről sem, aki Zugló polgármestereként a Fővárosi Közgyűlés tagja is. Legutóbb a budapesti költségvetési vitában szólalt fel, amelyre reagálva Tarlós István főpolgármester megjegyezte: Karácsony ezúttal körülbelül háromszor annyit beszélt a Közgyűlésben, mint 2018-ban összesen, amikor tizennyolc másodpercben járult hozzá a testület munkájához.

 

(forrás: Baranya Róbert, magyarhirlap.hu)

Most kaptuk – Újra Matolcsy György lesz az MNB elnöke – Lesz sivalkodás

Az utolsó szög az ellenzék koporsójába: május 26.