in ,

A migránsok miatt adót kell emelni Svédországban

Már a világ egyik leggazdagabb államának tartott Svéd Királyság sem tud megbirkózni az egyre nagyobb méreteket öltő tömeges migrációval. A legnagyobb gondot az okozza, hogy a bevándorlóknak mindössze csak közel negyede hajlandó dolgozni.

A svéd állami gazdaságkutató intézet (NIER) egyik tanulmánya értelmébenaz önkormányzatok kénytelenek növelni a helyi adókat a tömeges migrációnak „köszönhetően” bekövetkezett népességnövekedés miatt,írja a 888.hu a svéd Svenska Dagbladet nevű helyi lap információira hivatkozva.

Afgán migránsok tüntetnek Stockholmban (2017. augusztus 9.), Atila Altuntas / Anadolu AgencyFORRÁS: AFP/ANADOLU AGENCY/ATILA ALTUNTAS

Urban Hansson Brusewitz, a NIER vezetője szerintaz évente mintegy 100 000 fős bevándorlás következtében veszélybe került Svédországban a szociális ellátások és szolgáltatások eddig megszokott minőségének a fenntartása.Véleménye alapján ezt csak az önkormányzati adók emelésével lehet ellensúlyozni.

További hatalmas problémát okoz a nagyon magas munkanélküliségi ráta a migránsok körében.Ráadásul a svéd kormánynak a bevándorlók munkanélküliségének csökkentésére tett erőfeszítései már most az összeomlás szélére juttatta az állami szociális rendszert – tette hozzá a gazdasági szakember.

Svédországban egyébként a migránsok körében 21,8%-os a munkanélküliek aránya,míg az őslakosok körében csak 3,9%.
(origo.hu)

MENEKÜLNEK A SVÉDEK ÉS A MAGYAROK – Egyre többen döntenek a költözés mellett a migránsok miatt

Cen­zúra. A Fa­ce­book tö­rölte a be­ván­do­lás­el­le­nes fi­a­ta­lok vi­de­ó­ját /is/