in ,

A Mészáros-csoport 50 milliót adományozott a Heim Pál Gyermekkórháznak! És a baloldal????

A baloldal közben gyűlölködik

A Mészáros-csoport ötvenmillió forintot adományozott a GYERMEKKOR Gyermekgyógyítás Korszerűsítéséért Alapítványon keresztül a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára egy új és korszerű Élettani Laboratórium létesítésére – tudatta a cégcsoport közleményében. 

A kialakítandó új élettani vizsgáló egységben a többi között az érző idegpályák károsodásának korai mérésére, az autonóm idegrendszer funkciójának jellemzésére, és terhelés közbeni szív- és érrendszeri vizsgálatra nyílik lehetőség az új műszerekkel – áll a közleményben.

 

 

Dr. Nagy Anikó, az Intézet főigazgató főorvosa az adomány kapcsán elmondta:

az új laboratóriummal a cukorbetegség által okozott szövődmények kialakulásának, valamint az idegrendszeri, ér- és szívkárosodások és betegségek nagyon korai felismerése és kezelése válik lehetővé gyermekkorban, amely lehetővé teszi a kicsik számára az egészségesebb felnőtté válást. 

Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt természetes módon a közfigyelem elsősorban az idősekre fókuszál, de eközben sem szabad megfeledkeznünk a segítségre szoruló gyermekekről, akiknek elkötelezett támogatója a Mészáros-csoport. Hiszen ne feledjük: a jövő a gyermekeké, de a felelősség a miénk – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Az adománynak köszönhetően kialakítandó új Élettani Laboratórium az Intézet Üllői úti főépületében kap majd helyet, és várhatóan az év végéig megkezdheti működését.

 

(origo.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Jakab Péter, figyelj! Ennyit adományozott eddig Mészáros Lőrinc! És ti?

Bayer Show: úgy csüng az ellenzéki sajtó Karácsony Gergelyen, mint rühes bárány s*ggén a sz*rcsimbók – Videó