in ,

A melósok után a zeneszerzőket alázza Jakab – Megalázta a szerzőt, akinek ellopta a dalát Jakab Péter

Mindig van lejjebb

 

Mindig van lejjebb – tartja a mondás, amit Jakab Péter lelkesen próbál bebizonyítani. Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbik elnöke ma azzal próbált jópofizni közösségi oldalán, hogy a szerző megkérdezése nélkül ellopta és átírta Vörös István Kié ez az ország? című dalát. Miután Vörös felhívta a figyelmét, hogy nem járult hozzá a dal feldolgozásához és követelte a videó törlését, Gyurcsány kedvenc stand-uposa erre nem a felvételt, hanem a zenész hozzászólását tüntette el, de itt nem állt meg.

A szerzői jogok megsértése nem tréfadolog, sőt, bűncselekmény – ezzel azért mégiscsak illene tisztában lennie egy miniszterelnök-jelöltnek. Itt halkan jegyeznénk meg, hogy Jakabnak ez valamiért még mindig nem jutott el a tudatáig. A jobbikos csodafegyver ugyanis a szerző megkérdezése nélkül óírta át Vörös István dalát és adta elő sajátjaként, amit a dal szerzője nem is hagyott szó nélkül. Közölte: ő bizony nem járult hozzá műve politikai felhasználásához. Jakab igazi progresszív választ adott: törölte Vörös hozzászólását.

 

 

Vörös ezután – teljesen jogosan – közölte Jakabbal, hogy amennyiben az általa feltöltött felvétel nem kerül törlésre, jogi eszközökhöz folyamodik. A Jobbik elnöke ettől berezelt – no igen, egy szerzői jogi per még a Parlamentben összegyűjtött bírságainál is költségesebb lehet –, és törölte a felvételt. De mindez mégsem volt neki elég. A parizerkirály személyes sértésnek vette, hogy valaki szóvá tette: dalszöveget lopott. Jakab azonnal ellentámadásba lendült, persze egy kiadós orbánozásnál többre nem futotta.

A szerző, aki egykor talán maga is lázadt egy rendszer ellen, most felháborodott a lázadásunkon. Ma azt követelte, hogy tüntessem el a dalt az oldalamról. Hogy a dalt félti, vagy csak saját magát a rezsim haragjától, nem tudom. Ő már nem lázad. Mi igen. Mi ugyanis nem egy dalt féltünk, hanem egy országot. Azt, amelyik a tied is, de elvették tőled. Mi fogjuk neked visszaadni!

– írta bejegyzésében Jakab. Viszont a “nép fia” ismét elszámolta magát, mert a nép nem szereti a képmutatást. A hozzászólók szét is szedték az egykor jobboldali párt elnökét:

Annyira, de annyira a legalja. Most még egy olyan embert is kritizál, akitől lopott? Azért, mert meg sem kérdezte, hogy a dalát kiforgathatja-e, vagy előadhatja-e? Mi ez már? Aki nem azt fújja amit a Jobbik, akkor már keresztre kell feszíteni? Egy ilyen ember akar miniszterelnök lenni? Na, ettől mentsen meg bennünket a magasságos.

Talán előtte kellett volna őt megkérdezni, hogy használhatod-e, nem? Nem a facebookon kellett volna szembesülnie a saját művével. Mint a munkagépes esetnél, most is kiderült, mennyire veszel emberszámba másokat.

blablabla, hát persze, így magyaráztad meg azt is miért adtátok el a pártot a szemkilövetőnek 🙁 így estél pofára, amikor valóban találkoztál a “melóssal”, lehet, hogy Vörös Istvánnak sem jön be az a mocskos lázító demagógia, az a bohóckodás, amit tolsz, ennyi

Ha ne adj Isten Jakab úrnak is lesz szellemi tulajdona, akkor majd megérti, hogy milyen érzés, ha mindenféle csepűrágó megpróbálja felhasználni saját maga dicsőségére. Esetleg politikai haszonszerzésre.

Annyit a legutóbbi komment kapcsán mi is megjegyeznénk: nem kell tartanunk attól, hogy Jakabnak volna szellemi tulajdona.

 

 

(Kertész Dávid, pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A kutya sem kíváncsi a bolgár nő vidéki fórumaira – Sehol a 75 ezer aktivista

Így örült Salvini az olasz győzelemnek – Videó