in , ,

A magyargyűlölő Parászka Boróka szerint Magyarországon egypártrendszer van – Ez nagyon el van tévedve

Kielemezzük Parászkát

Úgy döntöttünk, hogy Parászka Boróka agymenését kielemezzük.

Az állításait pontról pontra fogjuk cáfolni.

 

Íme:

 

„Távolról nézve Magyarországon (és a Magyarország határain kívüli közösségekben) összeér és összekeveredik: az etno-nacionalizmus, a xenophóbia, az antiszemitizmus, a cigányellenesség, a szegényellenesség és a regionális alapú megbélyegzés, diszkrimináció.

 

Mindenszo.hu válasza: hát ezt jó távolról nézed, bogárkám! Xenophóbia, azaz idegengyűlölet: most fogadtunk be 800 ezer ukrán menekültet. Tehát ez az állítás cáfolva.

Antiszemitizmus: maguk a zsidó vezetők, és szervezetek állítják, hogy Magyarországon a zsidóság a reneszánszát éli, nagyon is békében és biztonságban vannak itthon. Tehát ez az állítás is cáfolva.

Cigányellenesség: Orbán Viktor fogadta Kis Grofót, aki kampányolt a miniszterelnök mellett. Győzike a Békemeneten az első sorban vonult, képviselve a cigányságot. A miniszterelnököt és a kormányát is támogatja a cigányság, tehát cigányellenességről sem beszélhetünk.

Szegényellenesség: a mélyszegénység 2010-ben az Eurostat szerint is 23%-os volt, ma ez 8-9%. Tehát ez is cáfolva.

 

Ebben a keveredésben jön létre a mai hatalom nyelve, az egyetlen nyelv, amit lassan a magyar társadalom beszél. Magyarországon – leegyszerűsítve és provokatívan fogalmazok – egypártrendszer van. És ennek az egy pólusú rendszernek a részeként beszél, gondolkodik (nem) reflektál mindenki. Az is, aki a hatalom ellenzékeként vagy ellenségeként tudja magát (utóbbiak pláne).

A mindenszo.hu válasza: nem Boróka, nincs egypártrendszer Magyarországon. A magyar parlamentbe az alábbi pártok jutottak be:
– Fidesz
– KDNP
– Jobbik
– Mi hazánk
– DK
– Párbeszéd
– LMP
– MSZP

Tehát ez is cáfolva.

 

Megpróbáltam tőszavakban összefoglalni, honnan indult ez a homogenizáció. Persze felvehetnénk több történelmi koordinátát is, de én a Csoóri Nappali Holdjától indultam, hogy megértsem a »fogatlan Fidesz szavazókra« vonatkozó vádbeszédek jelenségét.

Ki kéne szállni valahogy ebből az őrületből.”


 

Kedves Boróka! Nem lehet, hogy Te ülsz fordítva a lovon? Nem lehet, hogy Te mész szembe az egyirányú utcában? Nem lehet, hogy Te hajtottál fel fordítva az autópályára, és azért jön Veled szembe mindenki?

Itt az ideje, hogy elkezd szeretni a hazádat, és a magyarokat.

Hiú ábránd?

 

 

mindenszo.hu

 

 

Add tovább!

Már Mirkóczki is lemondásra szólította fel Jakabot – Videó

Előkerült Amerika csicskája: kemény munka vár ránk