in ,

A libsik őrjöngenek – Jól vizsgázott a metrópótlás

Az ellenzék legnagyobb beégése volt ez a héten! :D

Jól vizsgázott a metrópótlás

 

A reggeli és délutáni csúcsidőszakban is nagyobb fennakadások nélkül indult az M3-as metróvonal északi szakasza felújításának első munkanapja – erősítette meg a tapasztaltakat a Magyar Nemzet keddi számában Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

 

Mint elmondta, átlagosan a pótlásra összesen 59 jármű áll rendelkezésre, ebből 54 új. A vezérigazgató szerint ennél több buszt lehetetlenség beállítani, ugyanis hatalmas lenne a káosz, és tarthatatlan lenne a menetidő.

“Jelenleg 2100 buszvezető látja el a feladatát a BKV-nál Budapesten. A későbbiekben szükség lesz még 100-200 új munkavállalóra, de jövő nyárig folyamatosan biztosítjuk a metrópótlást” – mondta.

Elismerte, hogy csúcsidőben a 12M és a 14M jelzésű, valamint az 1-es villamosok is zsúfoltan közlekedtek, de ezekben az időszakokban a metrón is nagy a tömeg. A hírekkel ellentétben a város más részein nem volt járatritkítás.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elismeri a káosz elkerüléséért a BKK és a BKV szakembereinek munkáját. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a hétvégén volt fennakadás.

 

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke jónak minősítette a tájékoztatást, és úgy véli, a budapestiek, az utasok és az autósok is jól reagáltak a helyzetre. “Bebizonyosodott, hogy a 3-as metró felújítását nem lehet egyszerre végezni, jó döntés volt a három szakaszra bontás – tette hozzá.

 

(hirado.hu)

Aláírásba kezd a csicska-párt megint – Hollik István: a Momentum Soros Györgyöt és hálózatát védi

Bayer Zsolt az összes pártot megjáró Momentumos jelöltről – Tüske a Körömi alatt