in ,

A liberális sajtó nyomorúsága

A talajt vesztett ellenzéki sajtómunkások azt gondolják, hogy a londoni terrortámadás Orbán népszerűségét növeli, ezért jobb minél kevesebbet beszélni róla.

Az egész világot megrázta a londoni terrorcselekmény. A brit parlamentet támadta meg egy merénylő és 40 embert sikerült megsebesíteni és 3-at megölnie. A világsajtó szinte semmi mással nem foglalkozik, kizárólag ezzel. Amikor írom ezt a BBC első négy híre erről szól. A New York Times első 5 híre, de olasz, spanyol és francia világlapok is szinte csak ezzel foglalkoznak. Ha másért nem tiszteletből az áldozatok iránt. Nem politizálnak, nem hazudnak, nem próbálják kisebbíteni a bajt, csak azért, mert úgy gondolják ez a migrációt ellenzőket segíti. A New York Timesnak pedig lenne épp oka rá, mert Trump gyűlöletért nem kell a szomszédba mennie. Mégsem próbálja kisebbíteni a bajt, mégsem próbálja a valóságot eltüntetni, őszintén és aggodalommal ír, mint minden érző ember tenné.

Kivéve a magyar ellenzéki sajtó. Ők a tragédiában is politikai tévképzeteiket követik. Tévképzetük pedig az, hogy a londoni tragédia azoknak kedvez politikailag, akiket ők utálnak. Ezért az Indexen az első hír a vizes VB nyitóeseményén a Rolling Stones esetleges fellépése fölötti megdöbbenés volt. Ami nyilvánvalóan sokkal durvább hatással lesz a világ folyására, mint a muszlim terrorizmus. A londoni merénylet az 5. helyre szorult és egyáltalán nem frissítették egészen késő reggelig, még a halottak számának információját sem. A hvg.hu-n az információk frissültek, de a hír a második helyen volt csupán, mert egy olyan jelentős anyag nyomta le, amiben a Helsinki Bizottság a bangladesi menekültek a magyar népért vállalt áldozatairól beszél. Akik azzal, hogy megnyerték Magyarország ellen a pert, mint kiderült a magyar embereket szolgálták. Hogy milyen aberrált logika szerint azt nem tudom megmondani, mert nem kattintottam a remek anyagra.

Néhány nagyon lényeges, de emberileg fontos tévedés van ebben a viselkedésben. A sajtó részéről egy ilyen tragédiánál, sokkal inkább, mint magánszemélyek esetén az első a gyász és az áldozatok iránti tisztelet. Aki nem így cselekszik, az erkölcsileg kifacsart ember. A második a valóság következményeinek értékelése. A valóság pedig az, hogy egy újabb terrorcselekmény történt Európában. Egy ilyen nem kedvez senkinek, egy ilyennek csak negatív következményei vannak. A migráció ellenzői azért tehetnek szert népszerűségre, mert ezt nem akarják megérteni a baloldalon, nem akarják elfogadni a kőkemény valóságot.  Becsapják önmagukat, becsapják szavazóikat és becsapják olvasóiakat a valóság eltagadásával. Németországban elmebetegnek nevezik a muszlim terroristákat, nálunk elmismásolják a híreket.

Egyetlen pozitív következménye lehetne ennek a terrortámadásnak, ha a baloldalon és az EU vezetésében megértenék, hogy ez a migráció valósága és ez ellen tenni kell valamit, nem pedig azért aggódnának, hogy Orbán Viktor meging népszerűbb lesz egy kicsit. Sokkal nagyobb szüksége lenne Európának egy kis józanságra, mint Orbánnak még egy kis népszerűségre. Az ellenzéki sajtó ezzel a viselkedéssel tovább rontja a helyzetet és mindenki számára világossá teszi, hogy nem a valódi problémák ellen küzd, hanem a valóság ellen. Inkább az általa alkotott politikai démonokkal, mint London, Párizs, Brüsszel, Berlin valódi gyilkos démonaival.

forrás: 888.hu

Brüsszelben fogják tárgyalni a Benes-dekrétumok ügyét

Véleményünk Bősz Anettről