in , ,

A lengyel baloldal olyan, mint a magyar – A lengyelországi káoszt importálná a hazai baloldal

GYURCSÁNY FERENC KORÁBBAN BÖRTÖNNEL IS FENYEGETTE A JOBBOLDALIAKAT

A magyar baloldal hatalomra kerülésük esetén a lengyel baloldal erőszakos mintáját követné – közölte Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, miután a momentumos Tompos Márton arról értekezett, hogy ugyanez lesz várható Magyarországon is egy esetleges kormányváltás után. Megjegyzendő, hogy a hazai baloldal a klasszikus Soros-receptet alkalmazná, mivel már a 2022-es választások előtt is arról értekeztek, hogy újságírókat tiltanának el a munkájuktól, törvénytelenül írnák át az alaptörvényt, valamint börtönbe záratnának jobboldaliakat – ahogy az most Lengyelországban is történik.

 

 

„Figyeljetek Varsóra! Ami most Lengyelországban történik, ugyanaz lesz itthon is a kormányváltás után!” – rea­gált Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője a közösségi oldalán a lengyelországi történésekre. Ahogy arról lapunk is beszámolt, kedd este a varsói elnöki palotában tartóztatták le a nemrég leköszönt PiS-kormány volt belügyminiszterét és helyettesét. Korábban pedig a Tusk-kabinet puccsszerűen vette át az irányítást a lengyel közmédia felett.

 

Lelepleződött a magyar baloldal: nyíltan bevallották, hogy hatalomra kerülésük esetén a lengyel baloldal erőszakos mintáját követnék” – reagált Tompos Márton megjegyzésére Orbán Balázs a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben. A miniszterelnök politikai igazgatója leszögezte, hogy bilincsben vinnének el olyan embereket, akik jog szerint semmit nem követtek el, és szisztematikusan hallgattatnának el olyan véleményeket, amelyekkel nem értenek egyet. Mint jelezte, most már mindenki számára világos, hogy amikor a baloldaliak azt állítják, a demokráciáért és a korrupció ellen küzdenek, valójában csak a saját hatalmukért és a másként gondolkodó emberek ellen harcolnak.

Nem hagyhatjuk, hogy a Gyurcsány-világ visszajöjjön!

– tette hozzá a kormánypárti politikus.

 

Nemrég a Tűzfalcsoport írta meg, hogy Soros felforgató módszereit alkalmazza régiós mintára a Tusk-kabinet. Ugyanakkor az alkotmányos jogrend felszámolásának a terve nem új keletű, mivel ezzel kampányolt a ­2022-es választásokat megelőzően a hazai baloldal is. Még a 2022-es választások előtt több ismert baloldali jogász Demokráciát és jogállami alkotmányosságot! címmel közölt közös publiká­ciót. A koncepció szerint egy baloldali többségű Országgyűlésnek át kell vennie az Alkotmánybíróság jogkörét, majd egy országgyűlési határozattal és a szükséges választói legitimáció hiányában, egyszerű többséggel érvénytelennek kell nyilvánítania az alaptörvényt, illetve több kétharmados törvényt.

Ugyancsak párhuzamot mutat a lengyelországi történésekkel, hogy Tompos Márton párttársa, Fekete-Győr András korábban ígéretet tett arra, hogy politikai alapon fogja eltiltani hivatásuktól azokat a médiában dolgozó szakembereket, akik számára nem tetsző véleményeket fogalmaznak meg munkájuk során.

Emlékezetes volt az is, amikor 2018 decemberében baloldali politikusok egy csoportja mentelmi jogával visszaélve, jogellenesen és fizikai erőszakot alkalmazva hatolt be az MTVA székházába, ahol fenyegető viselkedéssel akadályozták a műsorkészítést.

Az örökké európaiságot és jogállamiságot emlegető Gyurcsány Ferenc pedig csúcsra járatta a fenyegetőzést, és bebizonyította, hogy valójában milyen a demokráciafelfogása. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor Vidnyánszky Attilának rontott neki, mert őt nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. „Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot” – írta a magát „legeurópaibb pártnak” nevező DK elnöke. Máskor pedig egyenesen úgy fogalmazott:

Börtön lesz ebből, fiúk és lányok. Megérdemelten. Aztán majd meséltek egymásnak a polgári erkölcs felsőbbrendűségéről. Filmekben úgy láttam, hogy kanállal a csöveket kell ütögetni. Kezdjétek megtanulni a technikát. Szükségetek lesz rá.

 

 

 

(Máté Patrik, magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Vizsgálatot indítanak a Szegedre érkező BYD vállalattal szemben – Borzasztóan szúrja Brüsszel szemét, hogy Magyarországot választotta a kínai sikergyár

Bayer Zsolt rendkívüli írása a lengyel helyzetről – Miközben felszámolják a lengyel demokráciát, Brüsszel egyetértően hallgat és vigyorog