in ,

A legváratlanabb helyről kapott hatalmas bókot Orbán Viktor

A német napilapban megjelent véleménycikk alapján Orbán Viktor politikájának köszönhető, hogy Magyarország a gazdasági erejénél és a népességszámánál jóval nagyobb figyelmet kap.

Orbán Viktor számára előnyt jelent, hogy ő az egyetlen uniós ország kormányfője, aki részt vett a Selyemút-csúcstalálkozón, és tárgyalt a kínai, valamint az orosz elnökkel is – áll a Frankfurter Allgemeine Zeitung véleménycikkében.

 

 

Reinhard Veser szerint

a Pekinggel és Moszkvával való „kacérkodás” segíti Magyarországot abban, hogy a gazdasági erejénél és népességszámánál jóval nagyobb figyelmet kapjon.

A szerző úgy véli, Orbán Viktor kifejezetten ügyes abban, hogy miközben kihasználja azokat a gazdasági és biztonsági előnyöket, amelyeket az EU- és NATO-tagság jelent a magyarok számára, nem mond le azokról a lehetőségekről sem, amelyeket a Vlagyimir Putyinnal történő gazdasági kapcsolattartás hoz. Igaz, Veser szerint ezzel a kormányfő „károsítja” az EU-t és a NATO-t is – de legalább nem állítja azt, hogy Orbán Viktor segítheti Kínát az Egyesült Államok megtámadásában…

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

A hülye Momentum megint kordont bontott a Karmelitánál, csakhogy Orbán Viktor jelenleg Kínában van

Megszólalt a bukott Jakab, de már senki sem figyel rá – A lőtéri kutyát sem érdekli, mit mond