in , ,

A labanc áruló. Sebastian Kurz megmutatja a valódi arcát: balra nyit, már a zöldekkel akar koalíciót kötni

Szeptemberben választanak Ausztriában

A következő hónapban előrehozott választásokat tartanak Ausztriában, ennek megfelelően pedig már javában zajlik a kampány. Sebastian Kurz, a megbuktatott volt kancellár továbbra is a Néppárt jelöltje, neki van a legnagyobb esélye annak, hogy a legtöbb szavazatot bezsebelje, azonban koalíciós partnerekre lesz minden bizonnyal szüksége, ha kormányozni akar. Korábban a bevándorlásellenes FPÖ-vel volt szövetségben, azonban nagyon úgy tűnik, hogy az EP-választás után felbomlott koalíció nem alakul ismét, ugyanis megy az adok-kapok a két párt között.

A néppárti politikus már a Zöldekhez és a baloldalhoz közeledik„

– mondta Harald Vilimsky minapi lapinterjújában.

Mint ismert, az EP-választás előtt pár nappal szivárogtattak ki egy videót, melynek következtében Heinz-Christian Strache FPÖ-s alkancellár lemondani kényszerült, Sebastian Kurz zárt ajtók mögött pedig azt mondta ezután, hogy csak akkor marad meg az együttműködés a Néppárt és a bevándorlásellenes Szabadságpárt között, ha Herbert Kickl belügyminiszter távozik. Erre válaszul az összes FPÖ-s miniszter lemondott. Ezek után adtak be bizalmatlansági indítványt Kurz ellen az FPÖ vezetésével, amit Kurz el is bukott.

Nem kizárt, hogy ismét együttműködünk majd az FPÖ-vel, azonban ennek az a feltétele, hogy Kickl nem lesz tagja a kormánynak”

– fogalmazott nemrég Kurz.

Az FPÖ meghatározó politikusai élesen reagáltak a szigorú bevándorláspolitikát folytató, rendpárti belügyi vezető elutasítására, Strache például úgy fogalmazott: Kurz megmutatta a valódi arcát.

Magyar Hírlap szemlézte Kickl csütörtöki interjúját is, amelyben a volt belügyminiszter azt mondta, hogy az ő belügyminisztersége az FPÖ együttműködési feltétele, majd hozzátette, hogy az FPÖ kész újraalakítani a koalíciót, de kulcskérdésnek tartja a belügyi tárca szabadságpárti kézben tartását.

Ha folytatni akarjuk, nem lehet kicserélni azokat az elemeket, amelyek sikeresek voltak”

– üzente Kurznak a bevándorlásellenes politikus.

Norbert Hofer, az FPÖ jelenlegi elnöke azt mondta, hogy nyitottak az együttműködés folytatására, a részleteket azonban majd a szeptember 29-i előrehozott választások után tárgyalják majd meg annak fényében, ki milyen eredményt ért el.

Kurz már arra készül, hogy a Zöldekkel fog kormányozni, ezért tesz lépéseket balra”

– fogalmazott a lapnak Harald Vilimsky, az FPÖ főtitkára, majd hozzátette, hogy az osztrák sajtó nagy része mindent megtesz, hogy megakadályozza egy újabb ÖVP-FPÖ koalíció megalakulását.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

71 napja nem tudjuk mi van a DK által ígért Európai Nyugdíjakkal!

Tolvajtempó! Gyurcsányék miért alkalmaznak egy korrupt bürokratát Brüsszelben?