in

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

Czeglédy ügy

A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy meghosszabbítja a Czeglédy-ügyben károsult diákok és nyugdíjasok kárrendezési kérelmének benyújtási határidejét. A károsultak június végéig kérhetik a kárrendezést.

Mint ismert, a kormány tavaly év végén – az Országgyűlés kérésének megfelelően – megalkotta a Czeglédy-ügy kárrendezéséhez szükséges jogszabályt és vállalta a baloldal korrupciós botrányban keletkezett kár rendezését. Czeglédy Csaba (az MSZP, a DK, az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője) és bűnszervezete a gyanú szerint több mint 6 milliárd forinttal károsította meg a költségvetést, valamint több száz diákot és nyugdíjasokat is megkárosítottak azzal, hogy nem fizették ki fizetésüket.

A kormány célja, hogy a károsultak a lehető leggyorsabban megkapják a pénzt, amiért megdolgoztak, ezért a kárrendezéshez szükséges összeget megelőlegezi, de azt később a felelősökön érvényesíteni kívánja. Az állami kárrendezés igénylésének menete nem változott, a megkárosított diákok és nyugdíjasok a kérelmüket a lakóhelyük szerint illetékes kormányhivatalnál nyújthatják be. A jogosultságról a kormányhivatal dönt, a megállapított összeget pedig a Magyar Államkincstár fizeti ki a döntés kézhezvételét követő 15 napon belül.

(Kormányzati Tájékoztatási Központ)

 

(forrás:www.kormany.hu)

LEBUKÁS – Kiderült, mit tervez Karácsony Gergely + VIDEÓ

(videó) Szandi kijött a fényre! – Varga Mihály mellett kampányol