in

A kormány rendet tesz – Lesznek kórházparancsnokok a nagyobb idősotthonokban

Még nem jött el a fellélegzés ideje.

A nagyobb, 200-nál több embert ellátó idősotthonokban is lesznek kórházparancsnokok – közölte a koronavírus-járvány miatt kinevezett országos kórházfőparancsnok az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Halmosi Zsolt elmondta: 18 ilyen intézményt jelöltek ki az országban. Ezek közül nyolc önkormányzati kezelésben van, ötöt a központi költségvetésből tartanak fenn, három egyházi, kettő pedig magánintézmény. Kiemelte: a kórházparancsnokok a felelősséget nem fogják átvenni a fenntartóktól, csak a járványveszéllyel kapcsolatos szabályok betartására és az egészségügyi készletek védelmére tehetnek javaslatot.

Müller Cecília szerint még nem jött el a fellélegzés ideje, a koronavírus-járvány ugyanis még nem zajlott le. Egyelőre a védekezés második szakaszába lépett Magyarország. Bár az egészségügy felkészült a fertőzöttek ellátására, arra számítanak, hogy számuk növekedni fog. Továbbra is főleg az időseket féltik.

Az új intézkedések szabadabb mozgást tesznek lehetővé, ennek hatását fokozottan figyelik majd – jelentette ki. Az országos tisztifőorvos a legfrissebb adatokat is közölte: a fertőzöttek 62, az elhunytak 63 százaléka fővárosi vagy Pest megyei.

Ez indokolja azt is, hogy más rendelkezések vonatkoznak majd Budapestre és a vidéki területekre. Kiss Róbert kiemelte, hogy hatályba lépett az a kormányrendelet, amely a kijárási korlátozással kapcsolatban alapos indoknak minősíti – figyelemmel a közeledő érettségire – a tanulmányi kötelezettség teljesítését, valamint a tanulmányok lezárásából fakadó vizsgakötelezettségek teljesítését.

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vujity Trutymót is megszivatta Menczer Tamás – Videó

Fidesz: Románia elnöke kérjen bocsánatot a magyaroktól – Videó