in , ,

A kormány is megszólalt – Menczer Tamás az amerikai nagykövetség videójáról: a béketárgyalások előmozdításán kellene inkább dolgozni

Menczer Tamás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az amerikai nagykövetség kritikus videójára reagálva azt mondta

Menczer Tamás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az amerikai nagykövetség kritikus videójára reagálva azt mondta: az elhibázott szankciós politika következményeiről kellene gondolkodni és előmozdítani a béketárgyalásokat, amelyeknek akár Budapest is helyszínt adhat.

 

 

Menczer Tamás reagált azokra a kritikákra, amelyeket az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége egy rövid videóban fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben. Szerintük több magyar közéleti szereplőtől is olyan mondatok hangzottak el a közelmúltban, amelyeket akár Vlagyimir Putyin orosz elnök is mondhatott volna. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége egy kvízzel bírálta a magyar kormányt, amelyben tippelhetnek a videót megtekintők, hogy vajon Vlagyimir Putyin vagy egy magyar, kormányközeli politikus fogalmazta-e meg a „nyugatellenes idézeteket”.

 

 

Menczer Tamás szerint nem indult rosszul a kormányzat kapcsolata az új nagykövettel, David Pressmannel, és szeretnének továbbra is ezen az úton haladni, a kölcsönös tiszteletre alapuló kapcsolatot kiépíteni, akkor is, ha ez nincs okvetlenül viszonozva – mondta az ATV műsorában. David Pressman magyarországi látogatásán egyébként azt mondta, a két országnak szüksége van egymásra a politikai zaj ellenére, amely körülvesz bennünket. Hozzátette továbbá, hogy nagyon hasznos lenne, ha az Egyesült Államok eljárna egy Biden–Putyin-találkozó érdekében, amely nagyban elősegítené a békét Oroszország és Ukrajna között. Kijelentette: Budapest továbbra is rendelkezésre áll a béketárgyaláshoz.

(pestisrackok.hu)

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

 

Pillanatok alatt összegyűlt 1000 tiltakozó aláírás az új amerikai nagykövet botrányos videója miatt – Itt lehet aláírni

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

A Momentum nekiment a DK-nak – Momentum: Déri az árnyékot választotta!

Kiszelly a balmédiáról: nem az a baj, ha elolvassuk a balliberális propagandát, hanem ha elhisszük azt!