in ,

A kétharmad szerint Puzsér alkalmatlan főpolgármesternek

Programismertetés helyett egymást szapulják az ellenzéki főpolgármester-jelöltek

Pakisztáni bérlájkolókat sejt Puzsér mögött Horváth

 

Programismertetés helyett egymást szapulják az ellenzéki főpolgármester-jelöltek. Puzsér Róbert trükknek tartja az MSZP által kidolgozott előválasztást, míg a szocialisták jelöltje, Horváth Csaba pakisztáni bérlájkolókat sejt a megmondóember mögött, Karácsony Gergely pedig összevissza beszél szándékairól.

Trükközés a szocialisták bejelentése” – reagált Puzsér Róbert arra, hogy az MSZP kedden ismertette az előválasztás részleteit, amelyen Tarlós István kihívóját szeretnék megtalálni februárig.

A szocialisták szerint bár lenne lehetőség online szavazásra, alapvetően személyes regisztrációhoz kötnék a részvételt, ami Puzsérnak elfogadhatatlan, ő ugyanis a teljes procedúrát az interneten keresztül bonyolítaná le.

A megmondóember a Jobbik portáljának, az Alfahírnek kifejtette: a szavazás csak akkor minősül online-nak, ha nem személyesen, egy pártirodában, hanem az interneten kell hozzá regisztrálni, főként hogy az előválasztást az az MSZP fogja lebonyolítani, amely saját jelöltet indít Horváth Csaba személyében.

Puzsér egyébként az egész előválasztásnak csak akkor látja értelmét, ha azon legalább ötvenezer fővárosi regisztrál, mert enélkül mintegy „MSZP-n belüli pártszavazás” történne, amin nem kíván részt venni. Puzsér közösségi oldalán egyúttal „tragikus üzenetnek” nevezte a budapestieknek, hogy egy évvel az önkormányzati választás előtt „az MSZP, a DK és a Momentum már pozíciókat seftel, holott se elfogadott programjuk, se főpolgármester-jelöltjük nincs”.

Minderre az MSZP főpolgármester-jelöltje az ATV-ben úgy reagált, hogy a világ minden táján szükséges magukat igazolniuk a résztvevőknek, mert nem kamu embereket keresnek. Ez alapján Horváth Csaba úgy fogalmazott, hogy Puzsér Róbert „pakisztáni bérlájkolókra vagy más bérlájkolókra építene”, persze bízik abban, hogy nem erről van szó.

A szocialista politikus szerint, ha valaki nem akarja vállalni ezeket a feltételeket, akkor ne keressen kifogást. A kérdésre, hogy nem súlytalanítja-e az előválasztást, ha például Puzsér Róbert is kimaradna belőle, Horváth kijelentette, hogy „Puzsér nélkül is megvolt eddig Budapest”.

Mindeközben a harmadik aspiráns, Karácsony Gergely összevissza beszélt szándékairól. A Párbeszéd társelnöke az ATV-ben egyszer azt hangoztatta, nincs szó arról, hogy ne ambicionálná a főpolgármester-jelöltséget, amit már csak az MSZP–Párbeszéd-szövetségért is megtenne, majd azt fejtegette, hogy most nagyon jó helye van Zuglóban, ezért bizonyos mértékben áldozat lenne neki otthagyni ezt a feladatot.

 

A kétharmad szerint Puzsér alkalmatlan.
A fővárosi választók 66 százaléka kérdőjelezi meg Puzsér Róbert alkalmasságát a főpolgármesteri tisztség betöltésére – derült ki az IDEA közvélemény-kutató HVG számára készített felméréséből. Eszerint a budapestieknek csak a 22 százaléka látná őt főpolgármesterként, a bizonytalanok aránya pedig csupán 12 százalék.

(Bákonyi Ádám, magyaridok.hu)

Jurák Katáék jelentik – Megint tüncikézés volt. 200 diák lézengett….

Apáti Bence jól kiosztja a libsi közgazdászokat