in ,

A képen látható balfasz beviszi a kegyelemdöfést Budapestnek! Mindenkit érinteni fog! Íme a durva részletek!

Karácsony-csomag: a budapestiek nem fognak tapsolni örömükben

Tömegközlekedés átalakítása, sebességkorlátozások, rakpartlezárások, utcák elzárása az autósforgalom elől, a kerékpársávok bővítése, maszkviselés kiterjesztése, tömeges tesztelés elkezdése és a megbukott svéd modell bevezetése – ezek a fő pillérei Budapest újranyitásáért Karácsony Gergely által kidolgozott 7+1 pontból álló csomagnak.

Budapest Restart címmel 7+1 pontos Karácsony-csomagot dolgozott ki a főpolgármester. Karácsony Gergely újragondolta a koronavírus-járvány végett bevezetett korlátozó intézkedéseket és javaslatait megtette a kormánynak. A munkaanyagban leszögezi: a kommunikáció nem keltheti azt a hamis illúziót, mintha túllennénk a járványon. Az út, ami előttünk áll még, alighanem hosszú lesz. Tehát a főpolgármester is elismeri, hogy nincs vége a járványnak, miközben korábbi nyilatkozatában elmondta: a kormány nem büntetheti „bezárással” a budapestieket. A főpolgármester feloldaná az üzletek és vendéglátóegységek korlátozását és új szabályozást hozna létre a közösségi, kulturális és sportrendezvények szervezésében.

„Ezek egy része önálló kormányzati hatáskör, másik része a fővárosi városvezetés döntési jogkörébe tartozik, ám mindegyik igényli a kormány és az önkormányzatok újrafogalmazott viszonyát a járvány elleni védekezés második szakaszában” – írják a tanulmányban, amely tartalmazza a tömeges tesztelés adatainak nyilvánosságára hozatalát.

A főváros vezetése régóta követeli, hogy kezdődjön el a legnagyobb rizikófaktorú csoportok, így az ország összes idősotthonának, a kórházi és egészségügyi dolgozóknak, a szociális ellátásban dolgozóknak és a hajléktalanoknak a tesztelése. A jelenlegi tudásunk szerint a fertőzés Budapesten – de jó eséllyel igaz ez az ország egész területére – elsősorban kórházban és kórházból terjed – állítja a tanulmány, miközben már korábban bebizonyosodott, hogy a fertőzések gócpontjai az idősotthonokban alakultak ki.

A program utalt arra, hogy a héten bebizonyosodott bukott svéd modell egyes elemeit érdemes lenne átvezetni Budapestre. „Tart a szakmai vita a „svéd modell” egészének megítéléséről, ám annak részét képező intézkedés magyarországi bevezetésének lehetőségét érdemes megfontolnia a kormánynak” – állítja a tanulmány. Ez azért is érdekes, mert maga a svéd kormány vallotta be, hogy ennyi halottra nem számítottak, a nyájimmunitás programjuk nem vált be. A liberális svéd kormány intézkedései mellett mintegy négyezer ember hunyt el, közel tízszer annyian, mint a hasonló népességű Magyarországon.

 

Továbbá a munkaanyag kitér arra, hogy az autós közlekedést vissza kell szorítani, a tömegközlekedés átszervezésre szorul.

„A kormánynak érdemben vizsgálnia szükséges a rugalmas munkaidő bevezetésének/előírásának lehetőségét, hogy a munkavállalóknak ne egyidőben, hanem időben is elnyújtva kelljen használniuk a közösségi közlekedést. Időszakosan meg kell nyitni a gyalogosok és a biciklisták előtt új zónákat. Ez utóbbi Budapesten a rakpartok hétvégi autómentesítésével történhet, illetve a főváros több pontjára érdemes kiterjeszteni a VI. és VII. kerület által elkezdett átmeneti forgalomcsökkentett zónák kialakítását. A vendéglátóhelyek, kiskereskedelmi egységek újranyitásának szabályait a biztonságos távolságtartás követelményeihez kell igazítani. Ennek fontos feltétele, hogy a vendégek kiszolgálása ne, vagy ne csak zárt térben történhessen, hanem lehetőség legyen teraszok, szabadtéri helyek nyitására. A városvezetés megvizsgálja, hogy a nyárra átmenetileg kisebb útszakaszok lezárhatóak-e úgy, hogy ott az utcában működő vendéglátóhelyek – a kellő távolság megtartása mellett – asztalokat helyezhessenek el – részletezi a főváros közlekedés átszervezésére vonatkozó terveit a program.

Arc eltakarására is javaslatot tett a főváros, eddig a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban kötelező a maszkviselés, az új tervek szerint a vendéglátóhelyek újranyitásának feltétele a személyzet kötelező maszkviselése. A játszóterek újranyitása esetén pedig a felnőttek számára érdemes előírni az arc eltakarását.

A tömegközlekedés újraszervezéséről azt írták, az adatok arra utalnak, hogy az autóhasználat növekedésével is kalkulálni kell, ez azonban Budapest számára járhatatlan út. Az európai nagyvárosokban a biciklis közlekedés iránti igények növekedését mutatják a számok, a Karácsony-csomag szerint ezt támasztják alá immár a budapesti adatok, igaz egyetlen egy konkrét számot, szakmai elemzést sem mellékel a főpolgármester állításai alátámasztására. A hétköznapi tapasztalatok is azt mutatják, hogy munkanapokon alig-alig használják a kerékpárosok a Nagykörút, Üllői út és más nagy forgalmú közutak számukra elkerített sávjait.

„A járvány következtében átalakulnak a gyalogos közlekedés szokásai is, egyre többen vannak, akik a távolabbi utazások helyett inkább a gyalogos távolságban lévő kereskedelmi egységeket preferálják. A főváros, még a járvány előtt előkészített forgalomcsillapítási terveivel összhangban növelni szükséges a biciklis és gyalogos közlekedés lehetőségeit a városban. Ezt szolgálják az újonnan létrehozott biciklis sávok is városszerte” – írja Karácsony, ami alapján feltételezhető, hogy az általa korábban ideiglenesnek nevezett biciklis sávok végleg megmaradhatnak, csökkentve az utak átbocsátó képességét, növelve a gazdaság felpörgésével a dugókat, szmogot. A főpolgármester szerint az új Budapest-politikának, egy Budapest New Deal programnak a megalkotását a válságkezelő gazdaságélénkítéskor kell elkezdeni.

A Karácsony szerint összesen akár több százmilliárd forinttal is csökkenhetnek a bevételek az előttünk álló években, mert állítása szerint az állam az iparűzési adó elvételével elvonja a fővárosi forrásokat. Ide tartozik, hogy a közelmúltban növelte meg Karácsony a fővárosi adóiroda létszámát, ami újabb pénzügyi megszorítások, sarc kivetését jelentheti a polgárokra és a vállalkozásokra.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Kiszivárgott Ferenc pápáról egy botrányos videó – Mégis kinek a lábát csókolgatja? – Videó

Ezt azoknak, akik szerint a vírus nem is létezik – A betegség több létfontosságú szerv leállását is okozhatja