in ,

A kabuli robbantásban megölt tengerészgyalogos apja: „Biden hátat fordított a fiamnak”

Legalább tizenhárom amerikai katona és 170 afgán halt meg csütörtökön a repülőtéren

 

Legalább tizenhárom amerikai katona és 170 afgán halt meg csütörtökön a repülőtéren, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát. Az első ötöt már meg is nevezték; Max Soviak tengerész orvost és Rylee McCollum, David Lee Espinoza, Kareem Nikoui és Jared Schmitz tengerészgyalogosokat – írja a Daily Mail.

Kareem felháborodott apja, Steve pénteken a következőket mondta a The Daily Beastnek:

„A fiamat odaküldték, mint aktatologatót, aztán a tálibok gondoskodtak a biztonságáról. A katonai vezetőket hibáztatom… Biden hátat fordított neki. Ennyi.”

Soviak nővére, Marianne egy Instagram-posztban azt írta, hogy bátyja azért volt ott, hogy „segítsen az embereken”:

„Az én gyönyörű, intelligens, folyton doboló, idegesítő, bájos kisöcsémet tegnap megölték, miközben segített életeket menteni. Ő egy k****ott orvos volt. Azért volt ott, hogy segítsen az embereken, és most meghalt, és a családom már soha nem lesz ugyanaz.”

McCollum első gyermekét várta feleségével. Áprilisban vezényelték Afganisztánba.

A másik kilenc megölt tengerészgyalogost még nem nevezték meg. Személyazonosságuk pénteken derült ki, amikor a Pentagon tisztviselői felfedték, hogy csak egy öngyilkos merénylő volt a kabuli repülőtéren csütörtökön, és nem kettő, ahogy korábban állították, ami tovább növelte a támadás körüli zűrzavart és a helyszínen zajló művelettel kapcsolatos félelmeket.

 

Nikoui elmondta, hogy tudta, hogy a fia meghalt, amikor csütörtökön este negyed nyolckor két tengerészgyalogost látott közeledni az otthonához.

Elmondása szerint leült a két elérzékenyült tengerészgyalogossal, akik többet sírtak, mint ő.

„Valójában próbáltam megvigasztalni őket. De ugyanakkor azt akartam, hogy minél hamarabb távozzanak, hogy a családomból senki ne jöjjön vissza és ne lássa meg őket. Úgy gondoltam, helyénvaló, hogy én mondhassam el nekik”

– mondta.

Hozzátette, hogy a fia, aki a kaliforniai Camp Pendletonban állomásozott, gyakran hazahozott más tengerészgyalogosokat az ünnepeken, ha azok nem tudtak hazajutni a saját családjukhoz.

(neokohn.hu)
Add tovább!

Már megint a Momentum! Nagy a baj: közgazdászként szerepel a momentumos politikus, de nincs diplomája – Videó

Angelina Jolie „szégyelli”, ahogy Biden kezeli a kivonulást