in ,

A Jobbik teljesen becsicskult menekültkérdésben – Pálfordulás: 2015-ben még menekültek befogadását követelte a Jobbik

2015 szeptemberében még a menekültek befogadását követelte a Jobbik

2015 szeptemberében még a menekültek befogadását követelte a Jobbik. A párt szóvivője az iraki nagykövetség előtt tartott akkori sajtótájékoztatóján szomorú arccal magyarázta, miért kötelessége ezt megtennie a kormánynak.

Ugyanez a Jobbik ma már kézzel-lábbal tiltakozik a valódi menekültek befogadása ellen, s közben teljes médiaarzenálját bevetve azzal próbálja hergelni az országot, hogy a Magyarország által tavaly „titokban” befogadott 1300 menekült valójában migráns, és a kormány hazudott. A tények azonban makacs dolgok: a menekült továbbra sem migráns, nem befogadásról van szó, hanem átmeneti oltalomról, ráadásul nem titokban történt. 

Az a csodálatos az internetben, hogy nem felejt. Így könnyedén előkereshető, mit mondott a Jobbik alig több mint két éve a menekültek befogadásáról.

Az a párt, amelyik most országos hisztériát próbál csapni 1300 menekült ideiglenes befogadásából, 2015 őszén még maga követelte a menekültek befogadását. Mirkóczki Ádám, az akkor még jobboldalinak számító párt szóvivője 2015. szeptember 15-én a budapesti iraki nagykövetség előtt tartott sajtótájékoztatót a Jobbik ifjúsági tagozatának tagjaival együtt, és mécsest gyújtott az Iszlám Állam által meggyilkolt iraki áldozatok emlékére. Ez tiszteletet érdemlő gesztus volt a részükről! Mirkóczki az ominózus sajtótájékoztatón leszögezte:

A magát Iszlám Államnak nevező szervezettől mindenki szenved, és nem lehet a keresztények és muszlimok, vagy síiták és szunniták közötti ellentétről beszélni, hiszen mindenki, aki nem ért egyet a terroristák ideológiájával, az életével játszik. A Jobbik szerint Magyarországnak humanitárius és egészségügyi segítséget kellene nyújtania az iraki áldozatoknak, a menekülteket befogadnia, valamint katonai eszközöket adnia azoknak a kurd katonáknak, akik jelenleg is harcolnak az ISIS ellen.

Mirkóczki Ádám beszélget az iraki nagykövetség munkatársaival 2015. szeptember 15-én

A Jobbik szóvivője tehát alig több mint két éve még az iraki menekültek befogadását követelte a magyar kormánytól. Ugyanez a Jobbik most a Simicska-médiabirodalom hathatós támogatásával arról hazudozik, hogy a kormány tavaly „titokban” „befogadott” 1300 migránst. Miközben a valóságban nem migránsokról, hanem a Genfi Egyezmény szerinti menekültekről van szó, akiknek – mint azt Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti rádióinterjújában hangsúlyozta –

ha már nem szorulnak védelemre, vissza kell menniük oda, ahonnan jöttek, sosem lesznek magyar állampolgárok.

Vagyis szó sincs végleges befogadásról. Ráadásul az 1300-ból ma már kevesebb mint ötszázan vannak Magyarországon. Arról is írtunk már, hogy az átmeneti befogadásban semmiféle titok nincs, ugyanis a menekültek száma nyilvános adat. Csak Vona Gábor Jobbik-elnök képes arra, hogy hónapokkal ezelőtti híreken meglepődjön. A legújabb rémhírt a Magyar Nemzet repítette világgá azzal, hogy a menekültek még ingyen albérletet is kapnak majd – ám ezt a valótlanságot a Belügyminisztérium cáfolta. Végül nézzük meg együtt Mirkóczki Ádám 2015. szeptember 15-ei sajtótájékoztatójának fotóit, és közben merengjünk el azon, mi a túró történt a Jobbikkal!

A szóvivő mécsest gyújt

Mirkóczki Ádám kísérői: a Jobbik ifjúsági tagozatának tagjai. Kezükben mécses, arcukon bánat; fotók: mirkoczkiadam.hu

Vezető képünkön Mirkóczki az ominózus 2015. szeptember 15-ei sajtótájékoztatón épp a menekültek befogadását követeli a kormánytól; fotó: mirkoczkiadam.hu

(forrás:Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Nem engedünk Brüsszelnek – Nagyinterjú Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával

Brutálisan beindultak a bérek – Komoly béremelés a Lidl-nél