in ,

A hazaáruló Gyurcsányék feljelentik Orbán Viktort

A DK szerint a miniszterelnöknek a bíróság előtt kell felelnie tetteiért.

A Demokratikus Koalíció hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentést tesznek Orbán Viktor ellen. Indoklásukban a következőket írják: „Miután alig két héttel ezelőtt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman bejelentette, hogy szankciók alá vonják az orosz kémbankként elhíresült, részben az Orbán-kormány kezében lévő Nemzetközi Beruházási Bank vezetőit, az Orbán-kormány ijedtében visszavonta a bank alkalmazottainak diplomáciai mentességét és kiszállt a bank tulajdonából.

Addig viszont a kémkedéssel gyanúsítható orosz bankárok szabadon utazgathattak Magyarországon és az Európai Unióban.”

A bejegyzés szerint Orbán Viktornak tudnia kellett róla, hogy a Vlagyimir Putyin által Budapestre küldött orosz hírszerzők a saját NATO-szövetségeseink és az Európai Unió tagállamai ellen is kémkedhettek, de – ahogy fogalmaztak – „Orbán Viktor semmit sem tett ellene”.

„A bíróság előtt kell felelnie”

A fentiekre hivatkozva a DK állam elleni bűncselekmények feljelentésének elmulasztása, valamint hivatali visszaélés gyanújával tesz feljelentést Orbán Viktor ellen, mert szerintük

Magyarország érdekeinek elárulásával egyenértékű, hogy a miniszterelnök engedélyezte az orosz kémbank magyarországi működését.

„Orbán Viktor bizonyíthatóan tudott Magyarország szövetségese, az Egyesült Államok figyelmeztetéseiről és arról, hogy fennáll a gyanúja annak, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank alkalmazottai kémtevékenységet folytatnak. Orbán Viktornak a bíróság előtt kell felelnie azért, ha kiszolgálta az Európára háborút zúdító Vlagyimir Putyin érdekeit és orosz kémeket engedett Magyarországra” – olvasható a bejegyzésben.

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Budaházy György: megfogadtam, ha hétvégéig kiengednek, elmegyek vasárnap a pápa szentmiséjére

Bayer Zsolt a trágár Lilikéről: megy a semmibe Nagy Blanka után