in , , ,

A Hálózat hamarosan beindul – A Bloomberg már kiírta, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát – USA megvádolta az oroszokat, hogy színészekkel fogják megrendezni az ukrán kamutámadást

Nézzünk két hírt

Nézzünk két hírt, majd rakjuk össze logikusan a dolgokat. Két hírről van szó. Az egyikben lebukott a Bloomberg, mert véletlenül túl korán rakták ki a cikket, hogy az oroszok megszállták Ukrajnát (!). A másik pedig arról szól, hogy az USA megvádolta az oroszokat, hogy színészekkel fogják eljátszani, hogy az ukránok megtámadják az oroszokat, így majd az oroszok joggal támadhatnak. Mindkettő hír (téves hír kirakás, és vád) nyugatról jön, tehát látszik, hogy mire készül a Hálózat.

 

1-es számú hír

Amerika szerint színészekkel eljátszatott kamutámadásos propagandavideóval robbantaná ki a háborút Putyin.

 

Amerikai vezető tisztségviselők szerint Oroszország egy látványos propaganda videó leforgatásával ürügyet tervez kreálni Ukrajna lerohanására. A felvételen állítólag színészekkel játszatnák el, ahogy Ukrajna támadást indít Oroszország ellen. Az állítólagos összeesküvés amerikai nyilvánosságra hozatala a legfrissebb az orosz terveket elhárító „leleplezések” sorozatában.

John Kirby szóvivő a Pentagon csütörtöki tájékoztatóján elmondta, az Egyesült Államok úgy véli, hogy az orosz kormány „az ukrán katonai vagy hírszerző erők általi hamis támadást tervez végrehajtani orosz szuverén terület vagy orosz ajkúak ellen”, hogy ürügyet hozzon létre egy invázióhoz.

Az amerikai hatóságok azt állítják, hogy az orosz titkosszolgálatok egy olyan videó elkészítését tervezik, amely az ukrán hadsereg által orosz területre vagy saját orosz ajkú honfitársaira irányuló megrendezett támadást mutatna be. A képsorokon „megölt” emberek, lerombolt épületek, gyászolók, ukrán fegyverek és török gyártmányú drónok lennének.

„Úgy gondoljuk, hogy ennek a hamis támadásnak a részeként

Oroszország nagyon látványos propagandavideót készítene, amelyben holttestek és színészek jelennének meg, gyászolókat és elpusztított helyszíneket mutatnának be,
valamint Ukrajna vagy a Nyugat kezében lévő katonai felszerelésekről vetítenének képsorokat, úgy, hogy ezeknek egy része úgy nézzen ki, mintha Nyugatról szállították volna őket… Ukrajnának” – mondta Kirby.

Vlagyimir Csizsov orosz európai uniós nagykövet csütörtökön a CNN-nek kijelentette, Moszkva nem tervez „hamis zászlós” hadműveleteket Ukrajna megszállására.

Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője nem volt hajlandó bizonyítékot szolgáltatni az Egyesült Államok állítására, bár a csütörtöki sajtótájékoztatón többször is nyomást gyakoroltak rá ezzel kapcsolatban.

Kijelentette, hogy az állítólagos tervekről megosztott információk amerikai hírszerzési anyagokon alapulnak.

„Megpróbáljuk visszatartani az oroszokat az ilyen jellegű tevékenységtől. Ezért hozzuk ma nyilvánosságra a hírt. Ha az oroszok nem lépnek előre, az nem azt fogja ipso facto jelezni, hogy soha nem voltak ezirányú terveik”
– állította Price.

A szóvivő arra sem tért ki, hogy látták-e már az állítólagos videót, csupán annyit mondott: „nyilvánvalóan nem fogom elárulni, mi van a birtokunkban, de abból, hogy ilyen részletekbe bocsátkozunk, önökre hagyom, mire következtetnek”.

A CNN egyik forrása szerint Amerikának semmilyen videó nincs a birtokában, sem bármi bizonyíték arra, hogy létezne.

Egy névtelenségbe burkolózó vezető kormánytisztviselő elmondta a sajtóorgánumnak, hogy Amerika úgy hiszi Oroszország már be is szervezett színészeket az állítólagos kamu támadáshoz.

Hozzátette, úgy gondolja, a videót „az Oroszország biztonságát fenyegető veszély hangsúlyozása és a katonai műveletek alátámasztása érdekében teszik közzé”, mivel „meg kell adni Putyinnak azt a szikrát, amelyre szüksége van az Ukrajna elleni katonai műveletek kezdeményezéséhez és igazolásához”

LAVROV: KÉPTELENSÉG AZ AMERIKAI BEJELENTÉS

Az orosz külügyminiszter „képtelenségnek” nevezte és visszautasította pénteken az Egyesült Államok előző napi bejelentését arról, hogy Moszkva hamis videót készít elő, hogy ürügyet teremtsen egy ukrajnai háború kirobbantásához.

Szergej Lavrov szavait a RIA orosz hírügynökség idézte internetes oldalán.

A politikus kifejtette: olvasta az interneten az amerikai külügyminisztérium néhány nyilatkozatát, miszerint Oroszország hamis videókat készít az ukrán katonák állítólagos támadásáról a Donyec-medencében.

Az ilyen „téveszmés kitalációkból” napról napra egyre több van
– tette hozzá.

Vlagyimir Csizsov, Oroszország állandó EU-képviselője a maga részéről cáfolta a vádakat.

Ezzel egy időben a „Luhanszki Népköztársaság” népi milíciája közölte, a Donyec-medencébe brit, amerikai és észt médiaképviselők érkeztek, hogy megrendezett riportokat készítsenek az állítólagos „orosz agresszióról”.

Forrás: CNN, Hetek

  

 

2-es számú hír

 

Egy amerikai hírügynökség már be is jelentette, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát

Sőt élőben közvetítette is … na ez a nem semmi

 

A bejegyzés Moszkvai idő szerint éjfél körül került fel a Bloomberg honlapjára, és közel fél órán át ott is maradt, mielőtt eltávolították, és bocsánatot kértek a hibáért.

 

A New York Post szerint azok a felhasználók, akik rákattintottak a “sokkoló főcímre” egy hibaoldalra kerültek átirányításra, amíg az elérhető volt. A Bloomberg weboldaláról a Twitteren megosztott képernyőképek azt mutatják, hogy a “rendkívüli hír” legalább 24 percig elérhető maradt, mielőtt törölték.

 

 

 

 

A hírügynökség elismerte a hibát, mondván, hogy “számos forgatókönyvre készítenek szalagcímeket, és az ‘Oroszország megszállja Ukrajnát’ című bejegyzést véletlenül tették közzé a weboldalukon, helyi idő szerint délután 4 óra körül”.

“Mélységesen sajnáljuk a hibát. A főcímet eltávolítottuk, és vizsgáljuk az okát” – tette hozzá a Bloomberg rövid bocsánatkérését, amelyet csak előfizetők olvashatnak.

A veszélyes hibát akkor követte el a hírügynökség, amikor a nyugati média és magas rangú nyugati tisztviselők hónapok óta terjesztenek rémhíreket arról, hogy Oroszország állítólag bármelyik nap teljes körű inváziót indíthat Ukrajna ellen. Ezeket a “jóslatokat” a Fehér Ház azóta némileg visszafogta, míg a Kreml mindvégig kitartott amellett, hogy nincs készülőben semmilyen támadás. Moszkva többször is “hisztériaként” és “álhírként” utasította el a vádakat, sőt Kijev egy ponton még bírálta is a Nyugatot, hogy a közelgő háborúval kapcsolatos állandó pánikkeltéssel károsítják az ukrán gazdaságot.

 

Forrás: oroszhirek.hu

 

  

 

Mit jelent mindez? Hát a szokásos háttérhatalmi kommunista módszer: vádold meg az ellenfeled azzal, amit magad követsz el. És a Bloomberg egyik amatőr munkatársa lebuktatta az egész miskulanciát. Tehát a műtámadás hamarosan elindul, a cél, hogy egymás ellen ugrasszák az ukránokat és az oroszokat, a világ közvéleményét pedig az oroszok ellen. Majd mindenki jól azt hiszi, hogy Putyin kezdett támadni, közben nem, és így az USA meg az ukránok már „bátran” visszatámadhattak, és akkor már mindegy lesz, a háború már kész.

 

 

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

Békepap – Kibújt a szög a zsákból – Hodász atya az egyház, és a keresztények ellen fordult: Maki Zajra fog szavazni

Teljes agyhalál – Maki Zaj: az is ostoba, aki elhitte hogy ostobának tartom az embereket – Videó