in ,

A gazt nem, de pénzt már kaszálnak Kispesten Gajdáék – 10 milliókat osztogatnak

A baloldali polgármester panaszai ellenére több mint tízmillió forintot fizetett ki tanácsadásért.

„Egy nagy kövér NULLA. Ennyit ad vissza a Kormány abból, amit elvett Kispesttől” – ezzel kezdte bejegyzését a közösségi oldalán Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere. A politikus többek között arról írt, hogy a kerülete mennyire rossz anyagi helyzetben volt már a tavalyi évben is.

A baloldal emberei jól keresnek

Ehhez képest azonban az AdatRadar kiderítette, hogy a baloldal emberei kifejezetten jól kerestek. Minden kiadott juttatást összesítve

a kispesti önkormányzat hozzávetőleg 12,5 millió forintot fizetett ki tanácsadóknak.
Dr. Béja Julianna az oldalnak elárulta, hogy Varga Attila párbeszédes alpolgármester 2020-ban bruttó 700 ezer forintot kapott. Emellett Gajda a civil pályázatokkal kapcsolatos tanácsadások címén 2019 és 2021 között körülbelül 5 millió forintot fizetett ki az önkormányzat két tanácsadójának. Közülük az egyik a DK-s Molnár Attiláné volt.

A lista tovább folytatódik

A fentiek mellett további 1,7 millió forintot kapott Pál Tibor, a IX. kerület korábbi szocialista polgármestere a „Kispest és Ferencváros közötti kapcsolatok erősítéséért”. Szintén juttatásban részesült – mégpedig 1,2 millió forintban – a momentumos Sziklai Zsolt az „informatikai és információs nyilvánossági” tanácsadásáért.

A lista tovább folytatódik, 2021. április 1-jétől határozatlan ideig havi 450 ezer forintban részesül a Práter Ingatlankezelő Bt. két tagja is ingatlangazdálkodási tanácsokért. Év végéig ez 4,5 millió forintot jelent. A szóban forgó cég ugyanarra a IX. kerületi címre van bejegyezve, mint egy azonos nevű és profilú kft., ami ellen 2018-ban végelszámolást hajtottak végre. Ugyanebben az évben alapította az utóbb említett betéti társaságot Ábel Csaba és Ábel Máté.

 

Címlapképen: Kiss László Óbuda, Gajda Péter Kispest, Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület és Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere (b-j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Karácsony „levele” Kínának – Se híre, se hamva a beígért levélnek. Mi lehet a gond?

Jeszenszky: Karácsony, a tizenhat éves hülyegyerek