in , ,

A finnek is megbuggyantak – „Fosszuk meg Orbánt a jogaitól, indítsunk újabb jogállamisági eljárást Magyarország ellen!” – követeli a finn néppárti EP-képviselő

Ezzel megmutatjuk, hogy semmilyen zsarolást nem tűrünk el az EU-ban – jelentette ki Petri Sarvamaa.

Petri Sarvamaa finn néppárti EP-képviselő hétfőn arról írt X-közösségi oldalán, hogy „széleskörű kampányt” indított annak érdekében, hogy Magyarországtól vegyék el az uniós szavazati jogát.

Sarvamaa hozzátette, jelenleg más európai parlamenti képviselők támogató aláírásait gyűjti egy petícióhoz, amelyben felszólította Roberta Metsolát, az Európai Parlament elnökét, hogy újabb jogállamisági eljárást kezdeményezzen Magyarországgal szemben.

Az EP-képviselő kijelentette, „kemény intézkedésekre van szükség. (…)

Az EU döntéshozatali gépezete jelenleg egyszerűen elakadt Orbán Viktor miatt.

Az egyetlen módja annak, hogy működőképessé tegyük, ha megfosztjuk Orbánt a jogaitól. Ezzel megmutatjuk, hogy semmilyen zsarolást nem tűrünk el az EU-ban” – húzta alá a finn politikus.

„Az EU döntéshozatali képességét meg kell őrizni ezekben a nehéz időkben”
A politikus végül úgy fogalmazott: „az EU tagállamai közül több nem érti a helyzet súlyosságát, ezért a Parlamentnek kell kezdeményeznie Magyarország jogfosztását”.

„Az EU döntéshozatali képességét meg kell őrizni ezekben a nehéz időkben, amikor közös döntésekre van szükség például Ukrajna támogatásának ügyében is” – zárta a bejegyzését.

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bayer Zsolt: szobrot a Népszava újságírójának! Batka Zotyóról van szó. Neki kell szobrot állítani. A Blahán, a nyilvános vécé bejáratával szemközt

Nem stadion – Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: 2,5 millió embert érint!