in , ,

A Fidesz nem enged a néppártnak a bevándorlás kérdésében

A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk

A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk – mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szerdán újságíróknak.

 

Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője kedden három feltételt – a magyar kormány Brüsszel elleni kampányának leállítását, az EPP tagpártjaitól való bocsánatkérést, és a Közép-európai Egyetem (CEU) budapesti megmaradásának biztosítását – nevezett meg, amelynek teljesülése esetén elkerülhető a Fidesz EPP-tagságának megszüntetése.

Fotó: MTI Fotóbank

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így Manfred Webernek a véleményét is meghallgatja – írja az MTI.

Az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontos a Fidesznek, fontosabb a pártfegyelemnél. Ebben nem tudunk engedni”

– jelentette ki.

A CEU-ra vonatkozó kérdésre válaszolva a Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta:

a Soros-hálózat minden követ megmozgat a saját érdekeinek a képviseletében”.

Hozzátette: Budapesten működik a Közép-európai Egyetem, megfelelően a magyar törvényeknek, az oktatás pedig nemzeti hatáskörben eldöntendő téma, így az ezzel kapcsolatos kritika nem megalapozott.

Megjegyezte: Magyarországon minden oktatási intézményre ugyanazok a szabályok és törvények vonatkoznak, és mindenkinek be kell tartania ezeket, még Soros György egyetemének is.

(Bácskai Balázs, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Na ki a propagandista? – A “független” HVG-nél kötött ki a Momentum pénzügyi igazgatója

Hoppá! – Gyurcsányék beálltak a jobbikos Mirkóczki mögé