in ,

A Fidesz nagyon kiakadt: erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja a Szeviép-ügyben – Videó

Megdöbbenve láttuk, hogy a Szegedi Törvényszék másodfokon felmentette a Szeviép-ügy vádlottjait.

Erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja a Szeviép-ügyben – hangsúlyozta Halász János szerdai sajtótájékoztatóján.

Halász János hozzátette, sokakkal együtt megdöbbenve láttuk, hogy a Szegedi Törvényszék másodfokon felmentette a Szeviép-ügy vádlottjait.

A kormánypárti képviselő elmondta, az látszik, hogy Botka László a másodfokon döntő bírói tanács tagjait előnyökhöz jutotta a szegedi önkormányzaton keresztül és ez erősen felveti a bírói korrupció gyanúját.

A mostani bíróság ítélet azért is nagyon különös, mert egy évvel ezelőtt még első fokon az akkor ítélkező járásbíróság határozottan kimondta és bizonyítottnak látta a Szeviép-vezérek bűnösségét.

Halász János ismertette, a Szeviép az a szegedi építőipari vállalat, amelyet a Botka László vezette szegedi önkormányzat és a szocialista kormányok tömtek ki milliárdos megbízásokkal, több, mint 34 milliárdos megrendelést adtak a cégnek.

Majd ez a Botka Lászlóhoz és a szocialistákhoz közeli cég eltüntette ezeket a milliárdokat, nem fizette ki az alvállalkozóit, és félezer kisvállalkozót tett tönkre – mutatott rá Halász János. Hogy hová tűntek a milliárdok, máig nem tudjuk – tette hozzá.

A mostani bíróság ítélet azért is nagyon különös, mert egy évvel ezelőtt még első fokon az akkor ítélkező járásbíróság határozottan kimondta és bizonyítottnak látta a Szeviép-vezérek bűnösségét. Első fokon összesen 16 évet szabtak ki a 3 vádlottra, a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben – fogalmazott Halász János.

A kormánypárti képviselő közölte, most meg egy évre rá, hirtelen a másodfokú szegedi bírói tanács felmenti ugyanezeket a vádlottakat, mintha mi se történt volna. Különösen akkor, ha igazak a sajtóhírek, hogy Botkáék megrendelésekkel látták el az ügyben eljáró bírónő családi cégeit – mutatott rá.

Meggyőződésünk, hogy erősen felmerül a bíró korrupció gyanúja a Szeviép-ügyben – hangsúlyozta Halász János.

(Fidesz.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Ellenzéki korrupció? Büdösszájú Tordai Bence felesége is kapott posztot a II. kerületi önkormányzat városfejlesztési bizottságában – Videó

Megint tüntetés volt a Kossuth téren! Mutatjuk az arcokat