in ,

A DK az adófizetők pénzéből kampányol??? – Közpénzből – egyebek mellett 1,5 mil­liárd forint pályázati támogatásból – tervezi finanszírozni választási kampányát a DK a XV. kerületben

Ez oszt igen!

KAMPÁNYRA KÖLTI A DK A KÖZPÉNZT?

LÁSZLÓ TAMÁS SZERINT HAJDU LÁSZLÓ GYURCSÁNYÉK BÁBJA

Közpénzből – egyebek mellett 1,5 mil­liárd forint pályázati támogatásból – tervezi finanszírozni választási kampányát a DK a XV. kerületben – nyilatkozta lapunknak László Tamás. A kerület kormánypárti országgyűlési képviselője szerint Hajdu László polgármester és köre ezen forrásokból rengeteg rendezvényt szervez szimpatizánsainak, nekik adják az önkormány­zati bérlakásokat, elherdálják azt az európai uniós forrást, amelyet a helyi Fidesz–KDNP-frakció tagjai­nak sikerült kijárniuk. Kifejtette: mindezt nagyrészt az önkormányzati cégek szétverésével és átszervezésével készítik elő.

– Amellett, hogy Hajduék a saját eredményükként tüntetik fel az említett másfél milliárdos támogatást, amelyet az azóta felszámolt újpalotai szociá­lis városrehabilitációs munkálatokat végző cég a baloldal közreműködése nélkül nyert el, az is látható, hogy kézi vezérléssel, kontroll nélkül költik el ezt a pénzt, egyebek mellett kampánycé­lokra – mutatott rá László Tamás. A fideszes képviselő kitért rá, azt a 450 millió forintos keretet, amelyet kormánypárti munkatársaival közösen jártak ki közösségfejlesztő, szociális-egészségügyi, valamint kulturális programok megvalósítására, a DK-s polgármester és köre saját, pusztán szavazatszerző bulijaira, rendezvényeire költi.

A XV. kerületi Fidesz úgy véli, a polgármester szavazatszerzésre használja fel az uniós forrásokat

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A XV. kerületi Fidesz úgy véli, a polgármester szavazatszerzésre használja fel az uniós forrásokat

László Tamás arra is felhívta a figyel­met: bár a DK egyéni jelöltjeként Hajdu László indul a kerületben a tavaszi ország­gyűlési választáson, csak az arcát adja a párt manővereihez, valójában Gyurcsány Ferenc és Lamperth Mónika bábja. Kifejtette: hasonlóképpen Gyurcsány és egykori belügyminiszterének kottájából játszik a Polgári jobbolda­liak a kerületért nevű frakció is, amelyet a Fidesz XV. kerületi képviselőcsoportjából kizárt Victorné Kovács Judit, Bitvai Nándor, valamint a még korábban kilépett Merk Péter alapított.

– A DK egyértelműen megvásárolta őket, fülig érő szájjal szavazták meg egyebek mellett azt a bizottsági struktúrát is, amelyben a nagyobbik kormánypárt lényeges pozíciókat veszített, Kovács Judit emellett a kerületi Fidesz-elnökség és frakció jóváhagyása nélkül vállalta el az alpolgármesterséget a DK-s városvezető mellett – fogalmazott a honatya.

László Tamás azt is hangsúlyozta: a három képviselő eljátszotta azt a bizalmat, amelyet a Fidesz színeiben nyert a szavazóktól 2014-ben, ezért az egye­düli elfogadható lépés részükről az lenne, ha azonnali hatállyal maguk lépnének ki a kormánypártból.
(magyaridok.hu)

Kedvenc ellenzéki téma: Oktatásegészségügy – Néhány szó a szakápolói mesterképzésről

Csintalani agyhalál – Már a Facebookot is Orbánék irányítják?!