in ,

A bukott Botka László döbbenetes magyarázata

„…a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is”

Botka a médiában szétküldött nyílt levelében írja le döntésének okait.

Botka fő indoka, hogy az LMP és a DK is bejelentette, hogy külön listát állít a választásokra. Botka szerint ezzel szétforgácsolják aközös ellenzéki erőt, így azt már nem lehet a választásokon sikerrel szembeállítani Orbánékkal. Botka emellett fidesz-ügynökök média-jelenlétére is célzott.

„Ez az én elmúlt néhány hónapnyi munkám, politizálásom kudarca.” – írja Botka, aki szerint a DK és az LMP azzal, hogy külön listát állít, a fidesz győzelmét segíti elő.

„Sajnos hibáztam, mert nem gondoltam, hogy a demokratikus pártok nem akarnak nyerni 2018-ban, céljuk csupán annyi, hogy néhány ellenzéki helyet szerezzenek az Orbán- rezsim parlamenti padsoraiban.”

„Azt sem tudtam, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is.

„A választáson legyőzendő ellenféllel kellett harcolni a pártomon belül is.” – írja Botka.

„Hibáztam, mert alulértékeltem a Fidesz aljasságát, azt, hogy semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy megállítsa azt, ami hatalmát leginkább veszélyezteti: az ellenzéki összefogást. Én a legjobb tudásommal és teljes szívvel szolgáltam a demokrata választókat. Történelmi bűnnek tartom a demokratikus pártok viselkedését.”

Botka László a miniszterelnök-jelöltségről lemondott tehát, azonban szegedi polgármester marad. Szegedről így ír:

„Hiszek a változást akaró milliókban. Nekem nem sikerült győzelemig vezetnem őket, nem sikerült elérnem az ellenzéki összefogást, pedig továbbra is abban hiszek. De ha másnak sikerülne, beállok mellé. Addig is őrzöm városomat, Szegedet, a szabadság és az igazságosság szigeteként.”

(blikk.hu)

Szanyi: Botka összeszarta magát, üldözési mániája van

A mindenszo.hu javaslata az MSZP-nek