in ,

A büdösszájúnak hamarosan le kell bontani illegális villáját – Kormányhivatal: szabálytalanul építette fel a házát Tordai Bence

A hatóság a házra vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmét elutasította, ezzel egyidejűleg építésrendészeti eljárást indított a szabálytalanul épített ház miatt – értesült a Mediaworks–Hírcentrum.

A fővárosi kormányhivatal megállapította, Tordai Bence háza „jogszerűtlen és szakszerűtlen, ezáltal szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg” – értesült a Mediaworks–Hírcentrum, erről a Magyar Nemzet számolt be. Bár a Párbeszéd társelnöke több ízben elmondta, hogy minden rendben zajlott az ingatlanja megépítése körül, a szabálytalan építkezés miatt a hatóság eljárást indított. A hivatal mindezek miatt Tordainak a házra vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmét elutasította, ezzel egyidejűleg pedig építésrendészeti eljárást indított a szabálytalanul épített ingatlan miatt.

Tordai Bence botrányát a Metropol robbantotta ki, miután a lap megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. A szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt, ezért – Tordai állítása szerint – csak felújította a régi házat. Ezzel szemben azonban a politikus az épületet teljesen lebontatta, és a helyére egy új ingatlant épített. Tordai a Mediaworks Hírcentrumának korábban azt nyilatkozta, fel sem merül, hogy le kell bontania a házát, ám az új fejlemények tükrében mindez már nem tűnik annyira biztosnak.

Tordai házának ügyében büntetőeljárás is indult, a rendőrség hivatali visszaélés miatt nyomoz.

 

 

(mandiner.hu)

 

;

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

 

Mindenki nyugodjon le! Nem vágják ki az őshonos fákat a védett területeken – A sokadik kamuzöld álhírt cáfolja az Agrárminisztérium

A magyarokkal nem lehet szórakozni – Bekérette a külügy Észtország budapesti nagykövetét – Videó