in ,

A briteknek annyi, nem kétséges…

Így szivárgott be a radikális iszlám az egyetemekre

Megdöbbentő adatok kerültek nyilvánosságra Nagy-Britanniában. Több brit egyetemre is olyan vendégelőadókat hívtak meg, akiket radikális iszlamistaként tartottak számon a hatóságok. Volt köztük olyan is, akit a guantánamói fogolytáborban tartottak fogva.

Bár mindenki tiltakozott a brit diákszövetségek azon döntése ellen, hogy az általuk szervezett eseményekre radikális iszlamistákat hívjanak meg, mégis több mint százszor történt ez meg. A legfrissebb jelentések rámutattak arra, hogy a radikálisokat olyan neves egyetemvárosokba is meghívták, mint Oxford, Warwick vagy Manchester.

A dokumentumok szerint a tavalyi esztendőben összesen 112 alkalommal hallgathatták a szélsőségeseket a diákok.

Az egyik esetben a londoni Keleti és Afrikai Tanulmányok Intézetében egy olyan férfi szólalt fel, aki hosszasan fejtegette, hogy az iszlám vallás miért nem egyeztethető össze a demokráciával.

Később kiderült az előadóról, hogy támogatja a feleségverést is.

Tavaly a világ egyik leghíresebb egyetemére, az Oxford Egyetemre hívták meg vendégelőadónak a Cage nevű csoport vezetőjét is, aki egyszer kedves fiatalemberként jellemezte Dzsihád Johnt, az Iszlám Állam tömeggyilkosát. Az egyetemeknek kötelességük mindent megtenni annak érdekében, hogy megelőzzék a szélsőséges nézetek terjedését, valamint jelenteniük kell a terrorelhárítók felé, ha bármi gyanúsat észrevesznek.

A jelentés rámutatott arra is, hogy a vizsgált egyetemek vezetői többször is mulasztást követtek el, mivel nem akadályozták meg azt, hogy a diákok agyát a radikális iszlamisták megpróbálják átmosni.

Az emberek azért fizetik az egyetemi tandíjat, hogy a tanult professzoroktól és ne a radikálisoktól tanulhassanak. Az egyetemeknek fokozottan kellene figyelniük arra, hogy kik és mit oktatnak”

– mondta Anthony Glees, a Buckinghami Egyetem egyik vezetője.

Az egyetemek rendszeresen azzal védekeztek, hogy az iszlamisták által tartott órákat a diákcsoportok szervezték, azokhoz az egyetemnek semmi köze nem volt.

2016. október 7-én

az a Zahir Mahmood tartott a londoni King’s College-on egy órát, aki szerint a Hamasz terroristái szabadságharcosok.

2016. november 11-én

Dr. Siema Iqbal a Manchesteri Egyetemen tartott előadást, aki az egyik helyi iszlám szakszervezet alapítója. A férfi akkor került a címlapokra, mikor egy Twitter-bejegyzésében válogatott antiszemita jelzők kíséretében ócsárolta Izraelt a gázai helyzet miatt.

2016. november 22-én

Hamza Tzortzis a Warwicki Egyetem tanulóinak tartott egy órát. A férfi a helyi iszlám közösséget is vezette, majd nagy botrányt keltett, hiszen azt mondta, aki a közösség ellen harcol, azt meg kell ölni. Tzortzis kifejtette, hogy a muszlimok elítélik a szólásszabadságot, és eleve mindenféle szabadság ellen küzdenek.

A legmegdöbbentőbb azonban Moazzam Begg esete. A radikális muszlim férfi 2017. július 3-án látogatott el a világhírű Oxfordi Egyetemre, ahol órát tartott a szemeszterenként több millió forintnyi tandíjat fizető diákoknak.

Moazzam Begg

Fotó: AFP

Begg korábban többször is ült a börtönben a radikális nézetei miatt. A pakisztáni gyökerekkel rendelkező radikális iszlamistát az amerikaiak által működtetett guantánamói fogolytáborban is fogva tartották. Begg az Iszlám Állam kivégzéseit végrehajtó Dzsihád Johnt egy rendes fiatalemberként jellemezte.

 

(888.hu)

DÖBBENET: Az Index igazgatósági tagja rendelte meg a Jobbik lejárató kampányát

Szigetvári (orrtúró) és az azeri melegek…