in

A bizonytalan szavazók közül is sokan támogatják Orbán Viktort

A bizonytalan választók közül is sokan újraválasztanák Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnököt

A bizonytalan választók közül is sokan újraválasztanák Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnököt, mert azt látják, hogy ő az egyetlen, aki kiáll Magyarországért – ez derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből.

A Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők kérésére március 19-23. között elkészített felmérése szerint a teljes felnőtt népesség 50 százaléka választaná ismét miniszterelnöknek Orbán Viktort.

Karácsony Gergelyt 13 százalék, Szél Bernadettet, az LMP jelöltjét nyolc százalék, Vona Gábort hét százalék, Gyurcsány Ferencet három százalék, Fodor Gábort, a Liberálisok elnökét és Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét pedig egyaránt egy százalék támogatja.

Nagy Dániel kutatási igazgató a közszolgálati tévének nyilatkozva azt emelte ki a kutatás eredményével összefüggésben, hogy a felmérésből egyértelműen megerősítette: Orbán Viktor népszerűsége folyamatosan nő, ami nem független a bevándorláspolitikától.

Az elemző Vona Gáborról, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjéről azt mondta, 2015-ben még relatív népszerű volt, most viszont saját pártjánál is népszerűtlenebb, mert nem minden Jobbik-támogató áll ki mellette.

A Demokratikus Koalíció (DK) szavazói pedig már tudják, hogy az ő jelöltjük valójában Karácsony Gergely, így Gyurcsány Ferenc helyett inkább az MSZP-Párbeszéd jelöltjét támogatják – tette hozzá.

A Nézőpont Intézet közel három éve (2015 májusa óta) végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfőjelöltek közvetlen támogatottsága kapcsán. Akkor Orbán Viktort a magyarok 32 százaléka támogatta. Érdekesség, hogy Vona Gábort az elmúlt közel három év során egyszer sem támogatták 13 százaléknál többen (utóbbi eredményt 2015 augusztusában érte el a Jobbik elnöke). Ezúttal ráadásul Karácsony Gergelynek és Szél Bernadettnek is több támogatója akadt a kormányfőjelöltek versenyében, mint Vona Gábornak.

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Egy amerikai szaklap szerint Orbán képes biztosítani Magyarország stabilitását

Óriási az érdeklődés Orbán Viktor székesfehérvári kampányzárója iránt