in , ,

A baloldalnak most annyi, már visítanak is – Itt a bejelentés: megérkezett a 2021-2027-es kohéziós források első részlete

Az Európai Bizottság január 2-án átutalta a korábban blokkolt 2021-2027-es kohéziós források első részét, 445 millió eurót.

Elindulhat az új fejlesztési időszak operatív programjainak uniós refinanszírozása, ugyanis megérkezett a 2021-2027-es kohéziós források első részlete – olvasható a kormány oldalán.

A fejlesztési programok megvalósítását a kormány már 2021-ben megkezdte, a költségeket eddig hazai forrásból előlegezte meg. Mint írják, a források kifizetése elől tavaly decemberben hárult el jelentős akadály, amikor az igazságszolgáltatás függetlenségének erősítését célzó vállalások teljesítését elismerte az Európai Bizottság. Ezzel elérhetővé vált mintegy 10 milliárd euró kohéziós forrás Magyarország számára.

A ma érkezett forrásokon kívül Magyarország 2023. december 29-én kapta meg a Helyreállítási Terv (RRF) elfogadott módosításával felvett 3,9 milliárd eurós hitel előlegét, mintegy 780 millió eurót. A REPowerEU csomag részeként megérkezett összeg Magyarország energetikai megújítását és a zöld energiafelhasználás további elterjesztését támogatja – írja a kormány oldala.

 

(Mandi)

 

 

 

Nyugalom!! A magyaroké lesz a reptér! Közel a végső megállapodás a Budapest Airport ügyében – tavasszal megköthetik a szerződést

Maga alá csinált a Momentum – A Momentum arra kéri Vitézy Dávidot, ne induljon el főpolgármesternek