in ,

A baloldal oltásellenessége elbukott: magas a magyarok vakcinák iránti bizalma

A koronavírus-járvány harmadik hulláma ugyan felszálló ágban van, azonban a beoltottak száma hazánkban meghaladta a 758 ezer főt

A koronavírus-járvány harmadik hulláma ugyan felszálló ágban van, azonban a beoltottak száma hazánkban meghaladta a 758 ezer főt. Magyarországon már ötféle, a szakhatóság által engedélyezett oltóanyag áll rendelkezésre, így reális esély nyílt a járvány gyorsabb, de fokozatos visszaszorítására. Felmerül a kérdés, hogy a magyar lakosság vajon hogyan vélekedik a vakcinációról, valamint az egyes oltóanyagokról?

A SZÁZADVÉG FELMÉRÉSE RÁMUTAT, HOGY A MAGYAROK – AZ ORVOSTUDOMÁNY ÁLLÁSPONTJÁVAL ÖSSZHANGBAN – A VAKCINÁBAN LÁTJÁK A KORONAVÍRUS MEGÁLLÍTÁSÁNAK GARANCIÁJÁT. A megkérdezettek 80 százaléka gondolja úgy, hogy a járvány kizárólag akkor fékezhető meg, ha az emberek a szükséges arányban megkapják a védőoltást, ezzel szemben a 18 százalékuk nem ért egyet ezzel az állítással. E KÉPBE ILLESZKEDIK, HOGY A VÁLASZADÓK TÖBB MINT HÁROMNEGYEDE (78 SZÁZALÉKA) NAGYOBB EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZATOT LÁT A KORONAVÍRUSSAL VALÓ MEGFERTŐZŐDÉSBEN ÉS ENNEK KÖVETKEZMÉNYEIBEN, MINT A VAKCINÁK ESETLEGES MELLÉKHATÁSAIBAN. 
A BALOLDALI POLITIKUSOK MEGNYILVÁNULÁSAI ELLENÉRE A MAGYAR EMBEREK BIZALOMMAL VISZONYULNAK A KELETI EREDETŰ VAKCINÁKHOZ IS. A felmérés rávilágít, hogy a magukat beoltatni tervezők, vagy a már beoltottak 71 százaléka elfogadná, illetve elfogadta a felajánlott orosz vagy kínai oltóanyagot, ezzel szemben a 23 százalékuk inkább egyéb vakcinákra vár, illetve várna.
ÉRDEKESSÉG, HOGY A KÍNAI VÉDŐOLTÁST A MEGKÉRDEZETTEK 58 SZÁZALÉKA BIZTONSÁGOSNAK TARTJA, MÍG AZ OROSZ OLTÓANYAG ESETÉBEN A 63 SZÁZALÉKUK VÉLEKEDETT UGYANÍGY. Azoknak az aránya, akik egyik vakcinát (orosz, kínai, amerikai, brit stb.) sem tartják biztonságosnak, mindössze 11 százalékra tehető.
(origo.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hülye Fegyőr! Minek kéne megnyitni a stadionokat oltásra? 1 nap alatt 80 ezer embert tudunk így is beoltani!

Nyitásmániájával most ásta meg a sírját a Mi Hazánk – Beállt a baloldal mögé