in ,

A baloldal most fog a kardjába dőlni – Gulyás Gergely: a rezsicsökkentést fenn tudjuk tartani

A Kormányinfón elhangzott legfontosabb megállapítások

A Kormányinfón elhangzott legfontosabb megállapítások:

  • A lakossági rezsicsökkentést fenntartják
  • A kis-és közepes vállalkozásoknak megsegítése értelmében a kormány lehetővé teszi, hogy a jelenlegi piaci áron új szerződéseket kössenek meg
  • A kormány üdvözli az Országgyűlés által elfogadott békepárti határozatot.
  • Az árrazziák alatt eddig összesen 330 millió forintos bírságot szabtak ki. Az ellenőrzések tovább folytatódnak.

 

– A kormány tegnap hosszan foglalkozott az energetikai helyzetértékeléssel. A kormány egyértelműen megállapította, hogy az idei évi költségvetés gondos tervezésének köszönhetően minden forrás rendelkezésre áll ahhoz, hogy a lakossági rezsicsökkentést a jelenlegi szabályok szerint fenn tudjuk tartani. Az átlagfogyasztásig semmilyen változás nem következik be az árban – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón.

 

 

Gulyás Gergely elmondta: az energiaárak megnövekedése komoly nehézséget jelent a gazdaságnak ugyanakkor a

kis-és közepes vállalkozásoknak megsegítése értelmében a kormány lehetővé teszi, hogy a jelenlegi piaci áron új szerződéseket kössenek meg, összességében 14 ezer ügyfélnek segítenek, amelyek vállalkozások, kisebb önkormányzatok.

Hozzátette: ez ugyanakkor 19-20 milliárdos veszteség az MVM-nek. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: a kormány üdvözli az Országgyűlés által elfogadott békepárti határozatot. A miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország a béke pártján áll, de lnem minden párt van ezzel így. A miniszter a humanitárius akciók fontosságát hangsúlyozta és kiemelte, hogy Magyarország migránsokat nem fogad be, de menekülteket igen.

 

Jogsértések az üzletekben

Szentkirályi Alexandra arról beszélt, hogy az árrazziák eredményeként 468 üzletben volt ellenőrzés, 334 eljárás indult, és ebből 83 eljárás megszűnt, de volt 179 olyan ügy, ahol volt jogsértés. Üzletenként átlagosan 2-3 jogsértés volt. A kormányszóvivő közölte, hogy 330 millió forintos bírságot szabtak ki. Az ellenőrzések tovább folytatódnak, és újabb, több mint 1500 ellenőrzés volt január óta.

 

 

„A kormány nem bont, hanem épít”

Ma délelőtt 10 órától újra Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, akik beszámolnak a kabinet legújabb döntéseiről.

A magyar kormány hagyományosan szerdánként ül össze.

Ez most sem maradt el, amiről Orbán Viktor szokás szerint posztolt a Facebook-oldalán. A miniszterelnök most nem írt arról, hogy mi mindenről tárgyalnak az ülésen.

 

 

A szerdai kormányülésre a baloldal is készült, ugyanis reggel újra építési kordonbontást tartottak (immáron harmadik alkalommal) a Miniszterelnökség épületénél. Erre reagálva Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt írta:

„A kormány nem bont, hanem épít, nem mások, hanem a magyarok érdekében. Ülésezik a kormány.”

Legutóbb egyébként két hete, március 23-án volt Kormányinfó. Gulyás Gergely akkor kiemelte: a különböző, az infláció csökkentését szolgáló intézkedéseket, mint az árstop, fenn kell tartani. Arról is tájékoztatott, hogy Magyarország az EU közös lőszerbeszerzésében részt vesz, de külföldre nem küld fegyvert. A miniszter leszögezte, Ukrajna NATO-hoz vagy az unióhoz való közeledése Magyarország támogatása nélkül nem lehetséges.

 

 

 

(ELEK NIKOLETTA – HARANGOZÓ ÉVA – TERNOVÁCZ ÁRON, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bayer Zsolt az ellenzéki kordonbontókról: belpesti Heraklészek a bal…sz utcából

Nagyon jó videó! Apáti Bence a baloldalról: ezek hülyébbek, mint valaha! Videó