in

A baloldal a kardjába dől – Jobboldali győzelem Gödön, Kammerer Zoltánt választották polgármesternek

A háromszoros olimpiai bajnok a szavazatok több mint 57 százalékát szerezte meg.

Tokaj, 2018. június 14. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozó a Tokaji Vízitúra Központ átadásán 2018. június 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A valasztas.hu-n közölt eredmények alapján a független, de a Fidesz által támogatott Kammerer Zoltán nyerte a gödi polgármesterválasztást. Az egykori olimpikonra 3 732-en adták le a voksukat, így a szavazatok több mint 57 százalékát szerezte meg.

A második helyen Szilágyi László Lajos, a Kapu CIKK Egyesület jelöltje végzett 1 873 szavazattal (28,76%). A szintén független Rataj Andrásra 907-en húzták az X-et, ez 13,93 százalékos eredményre volt elég.

Mint ismert, azért volt szükség időközi választást kiírni a Pest vármegyei településen, mert a korábbi polgármester, Balogh Csaba benyújtotta lemondását. Míg ezt megelőzően, januárban távozott az 5. számú egyéni választókerület képviselője, Hlavács Judit is, aki a baloldal egyik főideológusának számított.

A választókerületi versengést szintén Kammerer Zoltán nyerte meg, itt 465 voksot gyűjtött (51,5%). Kihívói közül a második helyre itt Rataj András futott be 223 szavazattal (24,7%).

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

A baloldalnak még mindig nem megy a helyesírás – Az egész ország Pankotai Lilin röhög

Vége a baloldalnak! Kiskőrösön 75 százalékkal nyert a Fidesz jelöltje