in

A balliberálisok kormányzása alatt mindig pénzelvonással kezdődött a tanév

Nagy a különbség a mostani tanévkezdés, és a 2010 előtti tanévkezdések között

Nagy a különbség a mostani tanévkezdés, és a 2010 előtti tanévkezdések között. A balliberálisok kormányzása alatt mindig pénzelvonással, iskolabezárásokkal, a tankönyvek árának drágulásával indult a tanév – hangsúlyozta Böröcz László hétfőn újságírók előtt.

 

A Fidesz országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy volt olyan év, hogy a pedagógusok bérét egy havival csökkentették illetve béremelésről szó sem lehetett. Hozzátette: a balliberális kormányok idején az iskolafenntartás terheit a településekre hárították, a szülők terheit pedig évről-évre növelték. Ez ma már nincs így – fűzte hozzá.

Böröcz László kiemelte, ahogy erősödik az ország és a gazdaság, az oktatásra is egyre többet tudunk fordítani.
A kormánypárti képviselő elmondta, jövőre 606 milliárddal költünk többet az oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott költségvetésben és ötszáz iskolában zajlanak informatikai, digitális fejlesztések.

Böröcz László hangsúlyozta, több mint 150 településen épült vagy jelenleg is épül tanuszoda, tornaterem vagy bővítik az iskolát és a pedagógus bére 2013 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedett.

A szülők is több támogatásra számíthatnak az ingyenes tankönyv programnak és ingyenes gyermekétkezésnek köszönhetően – mutatott rá Böröcz László.

(fidesz.hu)

 

(forrás:www.fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Salvini pártja a legnépszerűbb Olaszországban

Vitray Tamás rovott múltja: elvégezte a hírszerző iskolát, majd a Néphadsereg politikai tisztje lett