in

Antifa-támadás: akár 15 elkövető is lehetett a rendőrség szerint

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn a BRFK a hétvégi támadások kapcsán.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, viperával felszerelkezett, símaszkos banda támadt rá egy 40 év körüli férfira a XI. kerületben péntek délután. A fővárosi rendőrök eddig négy embert – köztük három külföldit – vettek őrizetbe. Szombaton Budán, a Széll Kálmán téren három embert vertek meg az utcán, a rendőrség vasárnap közölte, hogy az elkövetőket elfogta.

Nyerges Béla, a BRFK nyomozója a hétfőre meghirdetett sajtótájékoztatón azt mondta, példátlan bűncselekmény-sorozatról van szó, ugyanis négy bűncselekmény történt néhány napon belül – szól a hvg tudósítása. Az első február 9-én délelőtt, a Fővám téren, ahol

három lengyel állampolgárt városnéző sétájuk során 7-8 fő megrohant és különböző eszközökkel megverték őket. Az eszközök között volt vipera is.

Az egész verés alig egy percig tartott, majd az elkövetők távoztak. A három sértettből ketten súlyosan megsérültek, a támadás okát nem tudták meghatározni.

Február 10-én újabb támadás történt Gazdagréten: egy férfi a munkahelyére tartott, amikor nyolcan hátulról megrohanták, bántalmazták, gázspray-vel lefújták. A rendőröknek ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy egy sorozat első két esetével állnak szemben, ekkor alakítottak nyomozócsoportot az ügyre, aminek 24 tagja volt, de volt olyan napszak hétvégén, amikor negyvenen dolgoztak az ügyön. Ugyanezen a napon éjjel a Belvárosban volt egy újabb támadás: ekkor öten rontottak rá egy koncertre tartó párra, a férfi itt súlyos sérüléseket szenvedett. Hajnalban a Mikó utcában egy német párt támadtak meg hatan, mindkettejüket bántalmazták.

 

 

A rendőrök a BRFK elmondása szerint arra voltak kíváncsiak, miért pont ezeket a sértetteket választották ki, hiszen korántsem hétköznapi, hogy vascsövekkel rontanak rá emberekre Budapesten. Nyerges szerint a sértetteket csak a ruházatuk köti össze: olyan ruha volt rajtuk: bomberdzsekire hasonlító ruhadarab, ami azt sugallhatta a támadóknak, hogy a sértettek a Kitörés Napjára érkeztek a fővárosba és szélsőséges jobboldaliak.

A gazdagréti támadás előtt kérdezett rá az egyik támadó áldozatánál, hogy a túrára érkezett-e, majd a nemleges felelet ellenére megverték őt.

Akár 15 elkövető is lehetett a rendőrség szerint,

a verésben lehet, hogy többen nem is vettek részt, csak elkísérték azokat, akik a támadásokat végrehajtották.

Szombaton kora délután az elkövetők egy részét a VI. kerületben elkapták, miután egy járőr az I. kerületből követte őket. Ketten német állampolgárok, egyikük olasz. Két vipera, egy kalapács, egy ólmos kesztyű és egy gázspray került elő tőlük, a rendőrség gyanítja, hogy további támadásokra készültek. A rendőrség elkapott egy magyar nőt is, őt szintén azzal gyanúsítják, hogy részt vett a támadásokban.

Mindegyikük tagadja, hogy támadott volna, a külföldiek a legalapvetőbb kérdésekre sem feleltek. A BRFK szerint a támadók között meglepően sok volt a nő, volt olyan eset, ahol a támadók fele nő volt.

 

(mandiner.hu)

 

 

Közlemény: itt nem lesz Majdan! Videó

Máthé Zsuzsa kiakadt: Magyarország nem kér sem az antifa terrorjából, sem Power asszony és barátai „segítségéből”