in ,

A baloldal még mindig hazudik – Úgy vérezteti ki a kormány az önkormányzatokat, hogy közben százmilliós rezsitámogatást ad nekik

A baloldal megint hazudik

 

Egy 2023. január másodikától érvénybe lépő kormányrendelet értelmében 156 önkormányzat részesül kormányzati támogatásban az emelkedő energiaárak miatt. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy ezek után a listába tartozó baloldali vezetésű önkormányzatok miként fogják kommunikálni az évek óta szajkózott “kivéreztetést”.

A kormányzat a 10 ezer lakos feletti önkormányzatok támogatásáról döntött, az erről szóló határozat már meg is jelent a közlönyben. A listában 156 önkormányzat szerepel, Budapesten öt DK-s vezetésű kerületen kívül az összes többi részesül több száz millió forintos támogatásban. 

 

A 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések összesen 44, az ennél kisebb önkormányzatok pedig összesen 32 milliárd támogatást kapnak az elhibázott brüsszeli szankciók nyomán fellépő energiaválság okozta nehézségek enyhítésére”

– ismertette Láng Zsolt keddi sajtótájékoztatóján. A kormánybiztos kifejtette: a támogatásokat nem pártpreferencia alapján osztották szét. 

ÍGY PÉLDÁUL AZ MSZP-S VEZETÉSŰ ZUGLÓ IS 546 MILLIÓ FORINTOT KAP A KORMÁNYTÓL

A XIV. Kerület fideszes választókerületi elnöke szerint az elhibázott uniós szankciók miatt megemelkedett rezsiköltségek nem veszélyeztethetik intézményeink működését, éppen ezért a Fideszben azon dolgoznak, hogy a kormány ismét segítse meg önkormányzatokat.

Láng Zsolt kormánybiztos úrhoz fordultunk mi is, hogy biztosított legyen az önkormányzati intézmények – óvodák, bölcsődék – fenntartása

– mondta el lapunknak Borbély Ádám hozzátéve, hogy bár a zuglói baloldali többségű önkormányzat évek óta azt harsogja, hogy a kormány kivérezteti őket, ebből a támogatásból is látszik, hogy a kivéreztetésből egy szó sem igaz. 

 

 

A bajban CSAK a Kormányra számíthatunk!

– írta Facebook oldalán Borbély Ádám.

A DK POLITIKUSAI SZOKÁS SZERINT ÁLDOZATI PÓZBA VÁGTÁK MAGUKAT

Pert indítanak a DK fővárosi polgármesterei arra hivatkozva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök (nyilván személyesen) szerintük “politikai bosszúból megtagadta a kerületek rezsitámogatását”. Szaniszló Sándor, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője közleményében azt írta: a kormány Budapest lakosságának egyharmadától, összesen 620 ezer embertől tagadta meg a budapestiek adóiból is fizetett rezsitámogatást pusztán azért, mert ellenzéki vezetésű önkormányzatokat választottak. A fővárosnak szánt 8 milliárd forintos támogatásból nem részesül öt, DK-s polgármester által vezetett kerület, a III., a IV., a XI., a XV. és a XVIII. kerület, valamint Ferencváros sem. Szaniszló Sándor közölte, hogy a DK polgármesterei korábban per helyett inkább közösen tárgyaltak volna a rezsikompenzációról, mert nem akartak egyénileg alkudozni a pénz kiosztásával megbízott kormánybiztossal, azonban a tárgyalás lehetőségét “jogtalanul megtagadták tőlük”.

A DK politikusai és polgármesterei ismét nem az együttműködést és a párbeszédet keresték, hanem az öncélú viszálykeltést

– mondta el lapunknak Láng Zsolt, a közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Láng Zsolt a PestiSrácok.hu-nak azt is elmondta, hogy ő személyesen is beszélt Szaniszló Sándorral, amikor a DK politikusai megüzenték, hogy nem kívánnak részt venni a támogatásról szóló egyeztetésen. A kormánybiztos hozzátette: azért tartották szükségesnek az egyenkénti egyeztetést, hogy alaposabban tudják megvizsgálni az önkormányzatok egyéni szükségleteit.

Ezt tagadták meg a DK egyes polgármesterei, ami miatt most perrel fenyegetnek

– tette hozzá.

A kormánybiztos ugyanakkor a tájékoztatón kifejtette, nem a kormányon múlott, hogy az említett kerületek nem kaptak pénzt: az öt kerületvezető egyszerűen taktikai szempontok miatt nem volt hajlandó leülni tárgyalni. Hozzátette: ha valaki szerint mégis részrehajlásról lenne szó, annak figyelmébe ajánlja Erzsébetvárost, amelynek szintén DK-s polgármestere van, mégis 300 millió forintos támogatásban részesült.

Nem úgy, mint a Déri Tibor vezette IV. kerület, ahol az újfent dékás Déri az újpesti Jobbik önkormányzati képviselője szerint elárulta a kerületet azzal, hogy nem ült le tárgyalni a kormánnyal a támogatásról. Ezzel több száz millió forinttól esett el Újpest. Szabó Balázs, a IV. kerületi Jobbikos képviselő több szerkesztőségnek és magának Déri Tibornak is elküldte azt a nyílt levelet, amelyben lemondásra szólítja fel Újpest dékásított polgármesterét. 

 

 

(Dezse-Zelenka Dóra, pestisracok.hu)

 

 

 

Huth Gergely rendkívül írása a Magyar Nemzetben: a másik oldal ma nem politikai alternatívát kínáló ellenzékiek és kormánykritikus újságírók társasága, hanem fizetett ügynökök és válogatott hazaárulók bűnszövetsége

Velkovics Vilmos 1 mondatban csicskította be Baranyi Krisztinát