in , ,

A mindenszo.hu karácsonyi gondolatai: háborog az egész világ, de nálunk béke van! Őrizzük meg a békét és becsüljük meg, hogy biztonságban vagyunk

Válság válság hátán

Karácsony ünnepére
Az a kívánságom,
E háznak népére
Béke, öröm várjon.

 

 

Válság, válság hátán. Covid, Covid-okozta gazdasági válság, háború, háború okozta gazdasági válság és energiaválság. Európát szíven szúrták. Európa szúrta magát szíven. Öngyilkosság. Európa vezetői az igazi háborús bűnösök. Nem küldenek diplomatákat keletre, csak fegyvereket és szankciókat, amivel saját magunknak ártunk. Nincsen ez jól így. De volt már sokkal rosszabb is.

Volt, mikor nagyszüleink Budapesten menekültek a bombázások elől. Vagyonukat vidékre menekítették a szovjtek rablásai miatt. Aztán voltak idők, amikor a pengőből milpengő lett, tehát semmit sem ért: reggel a fizetésből vettek két nyulat, másnap 3 db tojást. Na, az infláció volt. Volt idő, amikor Budapest hídjai földi romboltattak.

Most még nem itt tartunk és ha a magyar kormányon múlik, nem is fogunk itt tartani.

Ne elemezzük ilyenkor, hogy mi történt a Coviddal valójában és hogy hogyan is robbant ki ez a háború keleten. Mi tartjuk magunkat az elvünkhöz, amit sokszor emlegettünk már: globális eseményeket csak globális erők tudnak kirobbantani, magától nem történik semmi. Maradjunk ennyiben.

Franciaország épp karácsonykor omlott össze: tombolnak az utcán, gyújtogatnak, gyilkolnak, hőbörögnek, lángol fél Párizs. Nem a franciák tombolnak, nem a franciák gyújtogatnak, nem a franciák gyilkolnak, nem a franciák miatt lángol Párizs.  Ők választották: bevándorló ország akartak lenni. Azok lettek. És most lángol minden.
Mi nem akarunk bevándorló ország lenni. Nem is leszünk.

 

A déli határunkat ostromolják. Már fegyvert is használnak. Betörnek az országba és rendőreinkre lőnek. Életveszélyben voltak, most megúszták, de mi lesz később? Mi lesz, ha még többen lesznek és még brutálisabbak lesznek? Sok-sok kínzó kérdés.

 

Őrizzük meg ezt a békét, ami most hazánkban uralkodik. Őrizzük meg törékeny biztonságunkat is. Mert ha eljön az idő, sem az EU, sem a NATO nem fog minket megvédeni: ha egy bizonyos rakéta repül egy szomszédos NATO országba, nem alkalmazzák egyik cikkelyt sem. Érdekes. Mi garantálja tehát, hogy minket is megvéd majd ez a szövetség? SEMMI! Az ég világon semmi. Csakis magunkra számíthatunk, arra, hogy a magyarok összefognak és Orbán Viktor mögé állunk.

Ezt tehetjük. De ezt megtehetjük.

 

Békés, áldott karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

A mindenszo.hu szerkesztő Csapata

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Exkluzív – Karácsonyi beszélgetés Orbán Viktorral: az orosz–ukrán háborúban is a magyarok oldalán állunk

A béke lesz Ferenc pápa központi üzenete