in

Nocsak! Narancsban egész Magyarország – IDEA: nőtt a Fidesz támogatottsága

Erősödött a Fidesz a biztos szavazók körében novemberben – közölte az IDEA Intézet tegnap.

A 2022. október 28. és november 8. között készült kutatásukból kiderült, hogy egy százalékponttal, azaz hibahatáron belül növekedett a Fideszre most vasárnap szavazók aránya, így a párt jelenleg 52 százalékon áll. 

Mint a közvélemény-kutató cég emlékeztetett, októberben is ugyanilyen mértékben nőtt a Fidesz népszerűsége a határozott pártpreferenciával rendelkezőknél.

A teljes választókorú népesség körében is megfigyelhető a kormánypárti népszerűségnövekedés: a Fideszre az emberek 32 százaléka adná a voksát egy most vasárnapi országgyűlési választáson, ami két százalékponttal magasabb az előző méréshez képest.

A kutatást végző intézet szerint ez annak köszönhető, hogy amikor nő a kormánypárt választottsága, akkor csökken az ismeretlen preferenciájúak aránya. Ez fordítva is igaz, mert ha a Fidesztől távoznak szavazók, azok rövid távon nem akarnak más pártot választani, vagy nem mondják meg, kire voksolnának.

 

Ez alapján megállapítható: a vezető kormánypárt elkerülte a számára kedvezőtlen forgatókönyvet, azaz nem távoztak tőle újabb szavazói rétegek az utóbbi két hónapban – jelentette ki a felmérést végző szervezet. Hozzátették,

vélhetően a sikeres kormányzati kommunikációnak köszönhető a Fidesz támogatottságának stabilizálása, mert a törzsszavazók továbbra is erős identitással állnak a kormányzópárt mögött.

Kijelenthető, hogy a válságjelenségek hatására október előtt jelentősen, több mint tíz százalékponttal csökkent a kormánypárt támogatottsága a májusban mért csúcsértékhez képest a teljes választókorú népességen belül, úgy tűnik azonban, hogy ez a tendencia most megállt.

Mint írják, mindez amellett következett be, hogy az ellenzéki oldalon nem volt érdemi elmozdulás. A teljes népességen belül az MSZP egy százalékponttal növekedett, a Jobbik ugyanennyivel csökkent, azonban minden más párt változatlan eredményt tudhat magáénak. Figyelemre méltó jelenség még az is, hogy megállt a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció népszerűségének lassú tempójú növekedése.

(magyarnemzet.hu)

 

 



 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Nagyon jó magyar rendőreink vannak! Megszólalnak az embercsempészek üldözésében részt vevő rendőrök – Szeretném még látni anyukám – Videó

Kocsis Máté kiakadt: a vártnál súlyosabb a helyzet az amerikai támogatások ügyében – Videó