in ,

Vizsgálatot kezdeményez Tényi István az OBT elnökétől a két bíró amerikai nagykövetségen tett látogatása miatt

Közérdekű bejelelentésen keresztül Tényi István arra kéri az Országos Bírói Tanács elnökét, Bohli Esztert, hogy a vezetése alatt álló szervezet is folytasson le vizsgálatot

Közérdekű bejelelentésen keresztül Tényi István arra kéri az Országos Bírói Tanács elnökét, Bohli Esztert, hogy a vezetése alatt álló szervezet is folytasson le vizsgálatot annak a két bírónak az ügyében, akik a budapesti amerikai nagykövetségen tettek látogatást, mert a feljelentő álláspontja az, hogy ezzel a bírói hivatást megsértették.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk az Országos Bírói Tanács két bírája tett látogatást az amerikai nagykövetségen, amiről egy Twitter-bejegyzést tettek közzé. Ezt követően a Kúria elnöke közleményében azt írta:

egyes nagykövetségek természetesen kapcsolatot tartanak a fogadó állam intézményeivel. A hivatalos kapcsolatok helyszíne általában a fogadó állam intézményének székhelye.

Tudomása szerint az igazságszolgáltatás képviselői is hivatalukban fogadták és fogadják a nagyköveteket, ha azok erre igényt tartanak.

 

Az ünnepi fogadások nyilván nem tartoznak a hivatalos kapcsolat körébe

– vélekedik Varga Zs. András. Hozzáteszi: arról nincs információja, hogy az OBT és az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének kapcsolata az októberi két OBT-ülés bármelyikén napirenden szerepelt volna. Ezért azt sem tudja, hogy melyik fél kezdeményezte a találkozót, és hogy arra miért a nagykövetség épületében került sor. Kiemeli: arról sincs tudomása, hogy bárki felhatalmazta volna az OBT tagjait arra, hogy kritikai véleményüket kifejtsék más ország képviselőjének.

Mi több, a megbeszélés tartalmáról sincs semmiféle tudomásom. Egyébként is az OBT képviselője a soros elnöke, neki kellett volna felhatalmazást kérnie a találkozóra

– fogalmazott a Kúria elnöke. Tényi István a Fővárosi Főügyészségen, valamint a Nemzeti Nyomozó Irodánál tett feljejentést az ügyben hazaárulás gyanúja miatt. Most pedig az OBT elnökéhez fordult, ugyanis álláspontja szerint a bírók megsértették a bírói hivatást tettükkel, ezért Bohli Esztert arra kérte, hogy vizsgálja ki az ügyet.

 

(pestisracok.hu)

 



 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Tóta W. és ruszkik haza

Baj van: készenlétbe helyezték a szerb hadsereget