in ,

Az origo.hu munkatársának nyílt levele a magyar bírókhoz

Nyílt levél a magyar bíróknak!

Talán a hazai bírók csak a jobboldaltól és a nemzeti erőktől függetlenek, míg a baloldaltól és a liberálisoktól függenek?

 

„Pár nappal ezelőtt látott napvilágot egy fénykép. Ezen az volt látható, hogy a magyarországi amerikai nagykövet két bírót fogadott. Persze lehet, hogy nem fogadta őket, hanem egyszerűen utasításokat adott nekik, és ellátta őket a megfelelő ukázokkal, hogyan is kell függetlenül ítélni. Ezt soha nem fogjuk megtudni. Azonban van egy dolog, ami nem hagy nyugodni.

A hazai bírák úton útfélen azt hangoztatják, hogy a világon a legfontosabb a függetlenségük biztosítása. Valahogyan nem fér a fejembe, hogyha ennyire fontos a bírói függetlenség, akkor miért nem határolódnak el attól a két úrtól, akiket David Pressman fogadott. Ha valóban fontos a bírói függetlenség az illetékeseknek, akkor nagyon jó lenne olvasni a Kúria és az összes bírói érdekvédő szervezet nyilatkozatát arról, hogy senki beleszólását nem fogadják el a munkájukba.

Ezzel szemben pontos úgy hallgatnak a bírók, mint az a bizonyos a fűben. Mindezek alapján az a balsejtelmem, hogy a sokszor hangoztatott bírói függetlenség csupán egy álca. Talán a hazai bírók csak a jobboldaltól és a nemzeti erőktől függetlenek, míg a baloldaltól és a liberálisoktól függenek? Jó lenne, ha Tisztelt Bíró Urak kiállnának és elhatárolódnának Vasvári és Matusik Uraktól, majd pedig elzavarnák őket jó messzire a bírói szakmától! Ez lenne az igazi függetlenség garanciája!”

 

(Kovács András)

 



 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Ilyen Sajtóklubot még nem láttál! Videó

Szilágyi Ákos írása: sírok a katonák felett – Szalay-Bobrovniczky Kristóf felhívásának margójára