in

Elkezdődött, az EU már retteg: Musk egy mosdókagylóval a kezében sétált be a Twitterhez (videó)

Ha minden igaz, pénteken Elon Musk megvásárolja a Twittert, de előtte benézett leendő birodalmába. A maga sajátos módján.

Szemünk sem rebbent, amikor Elon Musk „Let That Sink In!” felkiáltással és egy mosdókagylóval a kezében robbant be villámlátogatásra a Twitter székházába, hogy gyors szemrevételezést tartson a hamarosan tulajdonába kerülő vállalatnál. 

 

 

 

A borzalmas szóvicc a sink szó több jelentésére (mosdókagyló/merül, süllyed) épít, amelyen a Twitter alkalmazottai bizonyára nem nevettek akkorát, miután leendő főnökük már belengette, hogy

a cég 7500 dolgozójának 75 százalékát ki fogja rúgni.

A Twitter marketing igazgatója, Leslie Berland szerint Musk csupán ismerkedős látogatásra ugrott be a székházba, ám a viszony nyilván nem lesz ennyire felhőtlen: a Twitter alkalmazottai (egy egyelőre még nem nyilvános) levelet írtak leendő főnöküknek, amelyben kifejtik: ha a világ leggazdagabb embere valóban elbocsátás-hullámot tervez, az a platform, mint nyilvános diskurzusnak helyet adó tér minőségi romlását fogja maga után vonni. „Egy ilyen volumenű meggondolatlan leépítés bejelentése aláássa felhasználóink és ügyfeleink platformunkba vetett bizalmát, és egyben nem más, mint a munkavállalók megfélemlítése” – áll a levél tervezetében.

A levélben egyébként azt is követelik Musktól, hogy ne nyúljon az eddigi juttatásokhoz és a távmunka rendszeréhez.

Utóbbi eleve necces lesz, Musk ugyanis híres arról, hogy gyűlöli a home office-t – és egyáltalán minden olyan szituációt, amikor a munkavállalói oldal próbál meg beleszólni a vezetési módszereibe.  A levélben ráadásul egy, a gazdag főnök számára minden bizonnyal pokolian vicces mondat is olvasható: „követeljük, hogy méltósággal bánjanak velünk, és ne úgy, mintha egyszerűen csak gyalogok volnánk egy milliárdosok által játszott sakkpartiban”.

Igazság szerint a moderátori létszámcsökkentés rímelne Musk szólásszabadságra vonatkozó kijelentéseivel, amelyek szerint a platformon minden engedélyezett lesz, ami nem ütközik törvénybe. Ez egyben a Big Tech cégek republikánusok által annyira kritizált cenzúrafalán is repedést okozhat, olyannyira, hogy sokan ujjongva várják a letiltott Donald Trump visszatérését a Twitterre.

Musk – szokásához híven – nem nagyon foglalkozik a kritikákkal. A Twitteren viszont elegánsan megváltoztatta a profilját. Most diszkréten csak ennyi olvasható: Elon Musk – Chief Twit.

 

(mandiner.hu)

 

 



 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Kohán Mátyás: állva tapsolták Novák Katalint az ausztriai egyetemisták

Herczeg Zolcsi most pont ott van, ahova való: rács mögött