in

Na, végre! Esélyt kaphatnak a béketárgyalások

Az ukrajnai háború február 24-i kitörése óta talán most – a harcok eszkalálódása és a nukleáris fegyverekkel való fenyegetés közepette – érkezett el az idő, hogy a résztvevők komolyan mérlegeljék a béketárgyalások megkezdését.

Az ukrajnai háború február 24-i kitörése óta talán most – a harcok eszkalálódása és a nukleáris fegyverekkel való fenyegetés közepette – érkezett el az idő, hogy a résztvevők komolyan mérlegeljék a béketárgyalások megkezdését. Míg Ukrajna sikereket ért el az utóbbi hetekben a harcmezőn, és továbbra is vehemensen elzárkózik a tárgyalásoktól Oroszországgal, addig Moszkva, illetve a Kijevet pénzzel és fegyverekkel bőkezűen támogató Washington mintha hajlana erre.

A nukleáris fegyverekkel történő eszkaláció elkerülése érdekében a nagyhatalmak vezetőinek rá kell venniük Ukrajnát egy tűzszüneti javaslat megtételére, amely Oroszország számára is elfogadható. Az Egyesült Államoknak és a NATO-nak kell ebben vezető szerepet játszania, ideális esetben a kínai elnök és az indiai miniszterelnök részvételével

– olvasható a Foreign Policy amerikai magazin elemzésében. Eszerint sem Kínának, sem Indiának mint atomhatalmaknak nem áll érdekükben a nukleáris fegyverek bevetése, hiszen az precedenst teremthetne és tovább szítaná a feszültséget saját régióikban is.

A napokban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is utalt arra: az amerikaiak de facto részesei a háborúnak, így Moszkva kész lesz megfontolni egy Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök közötti találkozóra vonatkozó javaslatot a november közepén Indonéziában sorra kerülő G20-csúcson, ha az Egyesült Államok javaslatot tesz erre. – A tűzszünetnek nem Ukrajna és Oroszország között kell létrejönnie, hanem az Egyesült Államok és Oroszország között, a hatalmi realitások alapján az amerikaiakkal kell tárgyalni – mondta ugyancsak kedden Berlinben Orbán Viktor miniszterelnök. Hasonló következtetésre jutott Vasile Dincu román védelmi miniszter. Mint mondta: azért kell a békefeltételeket és biztonsági garanciákat a Nyugatnak kialkudnia Oroszországgal Ukrajna számára, mert az ukrán politikusok nem engedhetik meg maguknak, hogy hozzájáruljanak egy igazságtalan területvesztéshez, ez számukra túl nagy politikai vereség lenne.

Ned Price amerikai külügyi szóvivő ugyanakkor kedden azt mondta, a párbeszéd megkezdéséhez az első lépés az lenne, hogy Oroszország befejezi légicsapásait Ukrajnában, Washington azonban egyelőre nem látja a diplomáciai törekvések létjogosultságát.

Amit az Egyesült Államok megtehetne, az az, hogy nem akadályozza a tárgyalásokat, s megváltoztatja hivatalos álláspontját, miszerint a háborúnak folytatódnia kell Oroszország meggyengítése érdekében. Esélyt kell adni a diplomáciának

– mondta a Democracy Now! című hírportálnak Noam Chomsky világhírű amerikai író-történész-filozófus. Mint mondta, az Egyesült Államok veszélyes külpolitikát folytat, különösen Kínával kapcsolatban, hiszen az ötven éve tartó kiegyensúlyozott kétoldalú kapcsolatokat felrúgta azzal, hogy felfegyverezte a Kínát körülvevő országokat.

 

 

(Kottász Zoltán, magyarnemzet.hu)

 

 



 

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

NoÁr, az üzletember csóró módon ráphotosoppolta random modellek képeire a luxustermékeit

Bréking! Itt vannak az új Nemzeti Konzultáció kérdései!