in ,

Szijjártó: lassan szembejön a valóság a szemfényvesztő uniós politikusokkal

Tragédiát okozna az európai gázellátásban az orosz vezetékes gázra bevezetett ársapka

Tragédiát okozna az európai gázellátásban az orosz vezetékes gázra bevezetett ársapka, hiszen azonnal megszűnnének az orosz gázszállítások – mondta Szijjártó Péter a tenerifei reptéren, útban az energiaügyi miniszterek ma délelőtti rendkívüli brüsszeli ülésére. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a magyar kormány mindenképpen szeretné megértetni a brüsszeli vezetőkkel, hogy az energiabiztonság nem ideológiai és politikai kérdés, hanem a fizikai valóság.

A csehek azért hívták össze a mai rendkívüli ülést, mert tarthatatlan helyzet kezd kialakulni az európai energiapiacon, Európa súlyos energiaellátási válságban van, amelynek előidézője maga Brüsszel a szankciós döntéseivel – tette egyértelművé Szijjártó. Szavai szerint azonban Brüsszel még ebben a súlyos helyzetben sem akarja feladni a szemfényvesztést, az elmúlt időszakban is számtalan nyilatkozat hangzott el olyanokról, hogy „igazából minden rendben van, a nyugat-európai országok felkészültek, függetlenítették magukat az orosz energiaforrásoktól”.

„Akkor viszont mire a riadalom?”

– tette fel a kényelmetlen keresztkérdést a magyar külügyminiszter, majd kijelentette:

„Lassan a valóság szembe fog jönni azokkal a politikusokkal, akik eddig azt akarták elhitetni az európai emberekkel, hogy az orosz energiahordozók nélkül megoldható a kontinens energiaellátása (…) ez a napnál is világosabb, hogy nincsen így.”

Szijjártó elmagyarázta, hogy bizonyos európai országok a földrajzi helyzetüknél és az infrastrukturális adottságaiknál fogva nem tudják ellátni magukat orosz energiahordozók nélkül. Ezért az elkövetkezendő időszakban is szerepet fog játszani az orosz földgáz Európa ellátásában – szögezte le a miniszter, aki élesen elutasítja az orosz vezetékes gázra tervezett uniós ársapkát.

„Egy ilyen intézkedés tragédiát okozna az európai energiaellátásban, hiszen hogyha kizárólag az orosz földgázra vezetnének be egy árkorlátozást, akkor az – teljesen evidens módon – az orosz gázszállítások azonnali megszüntetésével járna.”

A külügyminiszter elmondta, hogy a mai brüsszeli ülésen is az lesz a cél, hogy végre megértsék Brüsszelben is: a földgázellátás és az energiabiztonság nem valamifajta ideológiai vagy politikai álláspont kérdése, hanem „kőkemény fizikai valóság”.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

 


Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Ursula szájából még a legfontosabb szó nem hangzott el: „Béke.”

Magyarország beint az EU-nak – Szijjártó: Magyarország semmilyen módon nem támogatja az európai gázársapkát