in ,

A Tordai-villa titka – Már nyivákol – Tordai Bence: a kormányhivatal döntése egy lejáratókampány eszközeként szolgál

A PÁRBESZÉD POLITIKUSA A BÍRÓSÁGON TÁMADTA MEG A BUDAI LUXUSINGATLANA JOGSZERŰTLENSÉGÉRŐL SZÓLÓ HATÁROZATOT

A Budapesti Kormányhivatal megerősítette, hogy Tordai Bence budai luxusvillája jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg, az épületre vonatkozóan építésrendészeti eljárás indult. A párbeszédes politikus lapunk megkeresésére elmondta, szerinte egyértelmű a politikai részrehajlás. Tordai egyébként folyamatosan magyarázkodik luxusingatlanja ügyében, miközben éppen ő az, aki évek óta a legharsányabban támadja az ugyancsak engedély nélkül építkező milliárdost, Csipak Pétert.

 

 

 

 

Jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg Tordai Bence luxusvillájának megépítése – erősítette meg a Magyar Nemzetnek a Mediaworks–Hírcentrum információit a Budapesti Kormányhivatal. Tájékoztatásukban azt írták, hogy „az ügyben hatósági bizonyítvány kiállítására irányuló kérelem elbírálása során megállapítást nyert az, hogy az egyszerű bejelentés alapján felépült lakóépület jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg”.

A Budapesti Kormányhivatal arról is tájékoztatott, hogy a megépült lakóépületre vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmet elutasította, a hatósági bizonyítvány kiadását megtagadta, és ezzel egyidejűleg a szabálytalan építési tevékenységgel megvalósított lakóépületre vonatkozóan az építésrendészeti eljárást megindította.

Lapunk telefonon kereste Tordai Bencét, hogy megtudjuk, milyen lépéseket fog tenni a kormányhivatal határozata tükrében. A politikus – aki látványosan kerüli a nyilvánosságot a témával kapcsolatban – véleménye szerint „a fideszes Sára Botond által vezetett Kormányhivatal ez ügyben folytatott eljárása sokszorosan jogszabálysértő, határozatuk alapvetően téves és hamis, és teljesen egyértelmű a politikai elfogultság, amelyet egy hasonló ügyben néhány hete jogerős bírósági ítélet is megerősített”.

Tordai Bence hozzátette, a hivatal határozatát bíróságon támadta meg, ahol

minden bizonnyal győzedelmeskedni fog az igazság, és megsemmisítik a Kormányhivatal megalapozatlan és politikailag elfogult döntését, amely egyértelműen egy lejáratókampány eszközeként szolgál.

– Az alaptörvény is kimondja, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy hatósági ügyeit részrehajlás nélkül, tisztességes módon intézzék – még akkor is, ha az illető ellenzéki politikus – jegyezte meg a képviselő.

 

 

Mint arról lapunk is beszámolt, hiába mentegetőzött többször is Tordai Bence azzal, hogy minden rendben zajlott luxusvillája megépítése körül, szabálytalan építkezés miatt a kormányhivatal eljárást indított a párbeszédes politikus százötvenmilliós háza ügyében. A Párbeszéd társelnöke 2016-ban vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. Az ellenzéki politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épület építésére engedélyt. Állítása szerint csak felújította az eredeti házat, miközben teljesen lebontatta és a helyére egy új villát épített, amelybe azóta már be is költözött.

Tordai magyarázkodása sajátos fényt ad az ügynek, hiszen éppen ő volt az, aki Jámbor András képviselőtársával együtt márciusban feljelentést tett a Csipak-villa ügyében, mondván, „a Kormányhivatal hibájából még mindig áll az illegális, természetpusztító épület”.

Mint ismert, Csipak Péter üzletember, a Deák Ferenc utcai Fashion Street tematikus bevásárlóutca megálmodója a budai Fenyőgyöngye közelébe épített volna 1800 négyzetméteres luxusvillát, az épület azonban jelentősen belelógott a természetvédelmi körzetbe. A vállalkozót természetkárosításért jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték, az építkezésbe belebukott, a villát pedig bontásra ítélték. Tordai Bence évek óta hangosan támadja Csipak Pétert és folyamatosan követeli, hogy kezdjék meg végre a szabálytalanul épített villa bontását. Tavaly májusi Facebook-bejegyzésében, amelyben adatigényléssel élt a Csipak-villa bontásának ügyében úgy fogalmazott, „senki sem állhat a törvények felett”. Reméljük, a politikus önmagára nézve is érvényesnek tekinti szavait.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


ÚJ! Kövess minket a Twitteren is!
Twitter Logo Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

 


Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Brutális botrány van készülőben a baloldalon – A baloldal továbbra is hallgat a külföldről kapott kampánypénzeikről

Külföldi kampánypénzek – A teljes baloldal hallgat – Elszámoltatnák Maki Zajt