in ,

Bezzegnémetország: minden hatodik német rendszeresen kihagy egy-egy étkezést

Máskülönben nem tudná kifizetni a számláit.

Pár nappal ezelőtt a német Bild-ben megjelent szociológiai felmérésben azt kérdezték a németektől, milyen hatással van mindennapi életükre a háború nyomán tapasztalható gazdasági recesszió. A CDU-hoz kötődő Új Szociális Válaszok Intézete által készített kutatásból kiderül:

szinte minden hatodik német rendszeresen kihagy egy-egy étkezést, hogy a hónap végéig kihúzza valahogy.
A ma7.sk cikkében azt írja: az Európai Unió legerősebb gazdaságában, a 80 milliós Németországban minden hatodik német (16%) inkább nem eszik, hogy valahogy a felszínen tudja tartani magát és családját. A válaszadók 13%-a mondta azt, valószínűnek tartja, hogy hamarosan ő is kénytelen lesz spórolni az étkezéseken.

Az alacsony jövedelmű háztartásokban természetesen még rosszabb a helyzet. A havi ezer euró alatti bevétellel rendelkezők 32%-a nyilatkozta, hogy rendszeresen kénytelen étkezéseket kihagyni. Az összes válaszadó 42%-a kevesebb halat és húst vásárol mostanában, főleg tésztaféléket eszik, máskülönben nem tudná fenntartani életszínvonalát. Körülbelül ugyanennyien mondták azt (41%), hogy kénytelenek diszkontáruházakban vagy leárazások idején vásárolni.

 

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Hoppá! Törvényellenesnek tartja a Fidelitas, hogy Horn Gyuláról neveznének el közterületet Karácsonyék! Videó

Kamu Geri megszólalt: „több napot töltök ismét Brüsszelben.” – Oszt’ mit fogsz csinálni? Nyelveket sem beszélsz!