in

Pilhál: Karácsony Gergely klímaígéretei csak a megválasztásáig szóltak

Lefagyasztott klímaígéret

A BKV idei, 26 milliárdos veszteséget tartalmazó üzleti tervében már nem is szerepel, hogy légkondit szereltetnének a 3-as metró kocsijaiba. Karácsony Gergely ígéretei csak a megválasztásáig szóltak.

 

 

A főpolgármester pechjére televíziós kollégák jó múltkor előbányászták azt a 2017-es riportot, amelyben Karácsony szöttyedt párttársai szaunához öltözve, hőmérőkkel és mindenféle vicces táblákkal („Tarlós-szauna” stb.) bohóckodnak a szerelvények klimatizálását követelve a hármas metró egyik kocsijában. A parádé végén Karigeri ájtatosan kijelentette: városvezetőként véget vet az áldatlan állapotnak.

Egy évvel később csak a helyszín és a hőmérséklet egyezett, vigyorgást és tiltakozó táblákat már nem láttunk. Sőt az időközben főpolgármesterré lett Karácsony Gergelyt sem – egyik alvezére a sok közül, a kétségbeejtő Dorosz Dávid „klímavédelmi” helyettes celebrálta az egyik metróállomás ivókútátadó ünnepségét. Arról hebegett, hogy a klímaberendezéseket momentán ideiglenes ivókutak fogják helyettesíteni.

Főpolgármester úr pedig magyarázatképp ezt írta közösségi oldalán: „A kormányzati álhírgyárban nincs szünnap […] Az új városvezetésen kérik számon a klímaberendezések hiányát. Legyen világos: miat­tuk, kizárólag miattuk van döglesztő meleg a 3-as metrón.” Hogy mit írt a kormánysajtó? Például azt, hogy a fejlesztésekhez szükséges pénz (kormányzati támogatás plusz Tarlós-örökség) a városháza kasszájában van, csupán azt másra kívánja használni a Karácsony-kompánia – alighanem a felduzzasztott főpolgármester-helyettesek és a népes „szak­értői csapat” díjazására. (Azóta már mindent eltapsoltak – P. Gy.)

Ha klíma nem is, nyár idén is lesz.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Felesége is megszólalt Berki Krisztián halála kapcsán

Budapest összeomlott – Elöntötte a szemét Budapestet – vajon megérte leszerelni 3000 kukát? Videó!