in ,

„Fogalmuk sincs erről az országról” – Bayer Zsolt az ellenzékről és a választásról

A magyar nép megint csodát tett, és ezt fordítják le úgy az ellenfeleink, hogy a magyar nép fogatlan, törött a szemüvege

„A magyar nép megint csodát tett, és ezt fordítják le úgy az ellenfeleink, hogy a magyar nép fogatlan, törött a szemüvege, nem mosdik és hülye” – mondja az író-publicista, akit a Mi történt a választáson? sorozatunkban kérdeztünk meg a történtekről.

Mi történt a választáson? A Mandiner a magyar nyilvánosság neves szereplőit kérdezi meg új sorozatában a választás tanulságairól. Újabb interjúalanyunk: Bayer Zsolt publicista.

***

Mi történt a választáson?

A magyar nép megint csodát tett. Általában a magyar nép tud csodát tenni. Különösen kiélezett és fontos pillanatokban. Megtette most is. És ezt fordítják le úgy az ellenfeleink, hogy a magyar nép fogatlan, törött a szemüvege, nem mosdik és hülye. És ameddig ők ezt így látják, addig mindig ilyen arányban fognak vereséget szenvedni.

Meglepődött egyébként, hogy ekkora arányú volt a győzelem? Erre számított?

Nem számítottam ilyen fölényre, kényelmes, egyszerű többséget vártam. Engem is megdöbbentett, és

pontosan ennek kapcsán mondtam azt, hogy a nemzet csodát tett.

Miben hibázott a hatpárti összefogás?

Az egész létezésük egy hiba. Egyetlen érvényes mondanivalójuk sincsen. Fordítva ülnek a lovon. Minden, amit mondanak, szembemegy minden létező valósággal és tapasztalattal. Egyetlen egy dolog nincs, amiben érvényes, releváns, igaz mondatot mondtak volna. Csak hazudni tudnak. Benne vannak egy teljesen ostoba és kilátástalan véleménybuborékokban, és fogalmuk sincs erről az országról és erről a nemzetről. És nem is nagyon érdekli őket, ugyanis saját magukon kívül semmi sem érdekli őket.

Az országhoz képest nem hozta Budapestet a Fidesz. Mit hibáztak?

Szerintem semmit. Én inkább a 47-42-es arányra koncentrálnék, öt százalékkal kapott többet Budapesten az ellenzék. És a Fidesz többet kapott, mint ’18-ban. És

ha így folytatják, akkor hamarosan Budapest is vissza fog térni a normalitás talajára.

Az az illúzió, hogy a művelt, fantasztikus, liberális, európai Budapest versus magyar vidék, ez sem igaz. Itt is nagyjából fele-fele az arány. Ez nem jelenti azt, hogy nincs dolga a Fidesznek Budapesten, itt van a legtöbb dolga. De nem hibáról beszélnék, hanem megint csak arról a libsi véleménybuborékról, hogy Budapest az övék. Nem az övék.

Mit szól ahhoz, hogy a Mi Hazánk is bekerült a parlamentbe?

Meglepődtem. Szerintem is az az oka ennek, amit az elemzők mondanak: a Jobbik Jakab Peti vezetésével nem óhajtott végképp beleülni Gyurcsány Ferenc ölébe, és azok a vidéki Jobbik-szavazók, főleg Északkelet-Magyarországon, ahol a Jobbik hagyományosan mindig a legerősebb volt, és most a leggyengébbé vált, azok egy része a Mi Hazánkra, másik részük a Fideszre szavazott.

Hogyan reagált az ellenzék a vereségre?

Pontosan úgy reagáltak, ami nekik önazonos. Ezek nem bajtársak, nem harcostársak. Ezek Efiáltészek (egy legenda szerint Efiáltész a thermopülai csatában megmutatta a perzsáknak az Anopaia-ösvényt, amelyen átvághatott a sereg, így a szorost védő görögök hátába kerültek – a szerk.). Árulók.

Annyi becsület sincs bennük, hogy a saját emberüket egy kicsit megtámasszák a bajban.

Egyszerűen szar alakok.

Ha már thermopülai csata: ön szerint mennyiben játszott szerepet az orosz-ukrán háború a Fidesz fölényes győzelmében?

Valamennyit biztos, de én nem tulajdonítok neki különösebben nagy jelentőséget.

Vannak, akik azért aggódnak, hogy érdemi ellenzék nélkül, ekkora felhatalmazással a Fidesz lényegében kontroll nélkül marad.

2010 óta ezt mondják, bármekkora előnye is volt a Fidesznek. Azóta az a mániájuk, hogy diktatúra van, meg itt mindenki mindennel visszaél. Pontosan ugyanolyan a hazugság, mint minden más. Az egész életük.

 

(Konopás Noémi, mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

No komment: már ott tartunk, hogy a Fehér háznak cáfolnia kell, hogy Bident lesz*rta egy madár. Az ENSZ is meg fog szólalni? – Videó

Még egyszer Tóta W. Árpádról, aki szerint a néplélek hülye mint a s*gg