in ,

Döbbenet: újabb kamukép Szabó Tímeától

Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára.

„Újabb kamukép, újabb lebukás. Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára. Most egy 2013. március 25-én Karen Bleier által Washingtonban készült képet mutat be úgy, mintha az itthon készült kép lenne egy hóban fagyoskodó hajléktalan emberről. Mivel az eredeti képen látszódott a Citibank amerikai arculata, és az elhaladó busz oldalának szintén amerikai elmosódott felirata, ezért azokat nemes egyszerűséggel levágták a képről.

 

Szabó Tímea az átszerkesztett képpel és a mellé írt szöveggel azt az érzetet akarja kelteni, mintha a magyar kormány azt »intézte« volna a magyar hajléktalanoknak, hogy ne legyen hova menniük a téli hideg elől, és érzéketlen lenne a hajléktalanok iránt. A washingtonival szemben a magyar valóság az, hogy minden korábbinál magasabbra emeltük a hajléktalan ellátás támogatását, bevezettük a vörös kódot, és olyan többlet kapacitásokat hoztunk létre, amelyek révén az elmúlt években a leghidegebb napokon is voltak szabad helyek a hajléktalanszállásokon, sose érte el a telítettség országosan a 100%-ot.

Haladó baloldali hagyományt követ Szabó Tímea, hiszen nemcsak a »történelmi nagyok« vágtak le később szereplőket korábbi fekete-fehér csoportképekről, de Korózs Lajos is hamisított videót és statisztikát, Schmuck Erzsébet pedig egy Moszkva melletti kórház képével akarta illusztrálni a magyar szociális otthonok állapotait.”

 

– írja Rétvári Bence.

 

 

Add tovább!

Dúró Dóra rendkívüli válasza Hommonay Gergelynek – A gyermek áldás

A képen látható nőnek sincs egyetlen szava sem a Városháza Gate-hez!